utskott & organ

Vår dagliga verksamhet

Här hittar ni all information samt kontaktuppgifter till Uppsalaekonomernas olika utskott och organ.

Föreningens utskott

Föreningens utskott är indelade i tre ben av föreningens verksamhet: Fritid, Framtid och Studier.  Ett utskott ansvarar för en specifik del av verksamheten & består av, utöver projektgrupperna, en ordförande samt en vice ordförande med övergripande ansvar. Att engagera sig i ett utskott är ett utmärkt sätt att lära känna föreningen, dess verksamhet & dess medlemmar ännu bättre. Till skillnad från andra operativa organ inom föreningen så tillsätter våra utskott projekt löpande över terminerna genom våra tillsättningsperioder på facebook. 

UTSKOTT
Studier
utbildningsutskottet

Det viktigaste studenter har är sin utbildning & det är Uppsalaekonomernas uppgift att se till att utbildningen vid univeritetet är så bra som möjligt utifrån studenternas åsikter. Utbildningsutskottet jobbar med detta & har som huvudmål att förbättra samt utveckla ekonomutbildningen vid Uppsala Universitet.

För att kunna göra det arbetar de dels med studiebevakning & dels genom projekt som ämnar ge kompletterande utbildning till sådant som ekonomutbildningen inte erbjuder men som vi studenter efterfrågar. 

De jobbar även strategiskt genom studieråd som Strategiska Utbildningsrådet (STRUT), som behandlar större utbildningsrelaterade frågor för att förbättra utbildningen på universitetet.

Projekt & evenemang:

Borgen pluggar

Återkommande eftermiddagar arrangerar utbildningsutskottet  en pluggstuga för alla studenter på borgen. Det finns mängder med fika och kaffe, samt äldre kursare som kan svara på frågor.

SM i Ekonomi

SM i Ekonomi är en årligt återkommande lagtävling i ekonomi och en konferens om framtid och karriär, instiftad av Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (S.E.R.O.). Varje högskola och universitet som undervisar i ekonomi har rätt att delta med ett lag bestående av tre studenter för att göra upp om titeln svenska mästare i ekonomi. 

Projektgruppen som tillsätts under våren ser till att anordna deltävlingen vid Uppsala Universitet, för att sedan skicka det vinnande laget till den nationella tävlingen. 

Tycka-Till

Tycka-till är ett projekt som erbjuder studenterna en chans att påverka ekonomutbildningen, bland annat genom att svara på enkäter som berör olika områden inom utbildningen. Inom detta projekt anordnas det även så kallade fokusgrupper, tillfällen då de studerande under avslappnade former får en chans att sätta sig ned och diskutera utbildningen tillsammans med lärare och representanter från de olika institutionerna.

 

UTSKOTT
Fritid
Idrottsutskottet

Idrottsutskottet ansvarar för föreningens idrottsverksamhet & anordnar sociala evenemang av idrottsrelaterad karaktär. De vill bidra till ditt välmående både fysiskt & psykiskt samt förgylla studietiden för dig som student! 

Varje vecka erbjuder utskottet alla föreningens medlemmar tillfällen att delta på en mängd olika träningar helt kostnadsfritt. Anmälan till träningar, uppdateringar & informationsutskick sker i Facebook-gruppen: 
Uppsalaekonomernas IF.

PROJEKT & evenemang:

Ekonomrundan

Är du snabbast på Eko, behöver du en morot för att motionera eller vill du bara ta del av ett riktigt fett evenemang? Då är detta lopp något för dig! De två senaste upplagorna har präglats av sk. Color Run, hur nästa upplaga ser ut kan vara upp till dig!

Padelturneringen

Padeltennis – annorlunda, kul & fräscht! I vår går den tredje upplagan av Padelturneringen av stapeln! Förra upplagan blev en succé & nu i vår ska en ny vinnare koras!

Skidresan

Varje år i januari anordnar vi en skidresa till Alperna där vi förutom att åka skidor, går på afterski & har riktigt roligt under en hel vecka innan vi vänder tillbaka till Uppsala för att sätta igång med vårterminen. En resa som ger dig vänner & minnen för livet!

UE-Open

Scratch-spelare, singel-handicapare eller bara sugen på att använda dina dammiga klubbor? Under trevliga & avslappnade former får du under denna turnering tävla, motionera & lära känna dina spelkamrater. Mycket bättre kan det inte bli!

Universitetsfejden

Universitetsfejden är idrottsutskottet största event! En stor prestigefylld fotbollsturnering där studentföreningar och skolor från hela Sverige gör upp om den åtråvärda pokalen. Hela dagen spenderas med fotboll och bra häng och under kvällen bjuds det på en härlig sittning i sann studentikosanda. Turneringen äger rum varje vår!

Uppsalaekonomernas IF

Uppsalaekonomernas IF är den officiella gruppen för UEs idrottsaktiviteter. Gruppens syfte är att informera medlemmarna om de aktiviteter som anordnas av idrottsutskottet samt att fungera som en mötesplats för spontanidrottare av alla dess slag. Alla träningar och aktiviteter som anordnas är helt gratis för alla medlemmar! Anmälan och information hittar du i den interna Facebook-gruppen.

eventutskottet

Eventutskottet står för föreningens sociala event & erbjuder dig som medlem en fartfylld & rolig fritid. Utskottet är mångfaldigt på det sättet att det finns många olika typer av event, allt för att just du ska få ut det mesta av din fritid & ge dig många härliga minnen för resten av livet! 

Utskottet arrangerar allt från temafester, till dagsevent, gasquer & baler på slottet. Oavsett om du är intresserad av att delta på våra evenemang eller faktiskt vara med & anordna ett, är vi i Eventutskottet säkra på att vi kan erbjuda något för dig!

Projekt & evenemang:

Vårbalen

I maj anordnas Uppsalaekonomernas Vårbal – ett väldigt omtyckt och populärt event på Uppsala Slott! Klädseln är frack och man får en ypperlig chans att visa upp sig från sin allra stiligaste sida. Kvällen består av fantastisk mat, förstklassig underhållning och en vals som avslutar kvällen på bästa sätt.

Reccegasquen

Reccegasquen är eventet som avrundar Uppsalaekonomernas Recceveckor. Är du ny i Uppsala är detta en perfekt första sittning som sätter ribban för vad som komma skall under din studietid. Dessutom avslöjas årets vinnare av Reccepokalen. Gasquen inträffar en gång per termin i slutet av Recceveckorna.

Gräddgasquen

Gräddgasquen är en sittning för gräddan av Sveriges ekonomstudenter. Uppsalaekonomerna bjuder in studenter från Handelshögskolan, Stockholms Universitet och Lunds Universitet till en fantastisk kväll tillsammans i sann Uppsala-anda!

Julfesten

Julfesten är en avtackningsfest för alla medlemmar som engagerat sig under höstterminen. Sittningen är otroligt uppskattad och är det perfekta sättet att avrunda en härlig hösttermin tillsammans!

Vårfesten

 

Vårfesten är en avtackningsfest för alla medlemmar som på något sätt engagerat sig i Uppsalaekonomernas projekt eller utskott under vårterminen. Sittningen är otroligt uppskattad och detta är det perfekta sättet att avrunda en härlig vårtermin tillsammans!

Brännbollsturneringen

Brännbollsturneringen är ett nytt dagsevent som anordnas tillsammans med Idrottsutskottet. Turneringen kommer att hållas i maj och välkomnar alla universitetsstudenter i Uppsala för en dag med spel och firande. Detta vill ni inte missa!

Jubileumsbalen

Uppsalaekonomerna arrangerar vart tionde år ett jubileumsfirande där tidigare ordföranderister, styrelseledamöter och andra engagerade medlemmar bjuds in till ett firande av högsta klass. År 2031 firar Uppsalaekonomerna hela 60 år!

välkomstutskottet

Välkomstutskottet ansvarar för Uppsalekonomernas alla välkomstevent för nya studenter! Vi vill se till att du ska få bästa möjliga start på din studietid i Uppsala & möjligheten att träffa vänner för livet!

Utskottet når ut till alla nya studenter som kommer till Uppsala universitet. Vi har något för alla, oavsett om du studerar ekonomi eller någonting annat, är masterstudent eller utbytesstudent. 

 

 

projekt & evenemang:

Homecoming Weeks

Homecoming Weeks arrangeras varje höst för att introducera alla nya master- och internationella studenter till Uppsala! Under välkomstveckorna anordnas ett antal olika aktiviteter såsom pubrunda, grillning och gasque!

Recceveckorna

För att välkomna alla nya studenter anordnar vi de mycket populära Recceveckorna i början av varje termin. Recceveckorna består av event och tävlingar där du tillsammans med ditt lag kan uppleva event som lådbilsrace, togafest och “Battle of Fyrisån”. Tidigare teman för recceveckorna har varit allt från “Five Elements” till “Zoo Island” & “One Wish”.

Alla är välkomna att vara med – ny student som gammal student, om du studerar ekonomiprogrammet, en ekonomikurs, eller någonting helt annat! För många är Recceveckorna den roligaste delen av studietiden!

UTSKOTT
Framtid
Finansutskottet

Finansutskottet vänder sig till alla som är intresserade av, eller nyfikna på, finans. I utskottet ansvarar vi för alla Uppsalaekonomernas finansrelaterade projekt. Dessa inkluderar föreläsningar, studiebesök och workshops.

Deltagande i Finansutskottet blir därför ett suveränt sätt att fördjupa sina kunskaper om finansiella sektorn och hur det är att jobba inom den. Så om du har funderat på att jobba med finans, eller om du undrar vad som överhuvudtaget försiggår i den världen så vill vi både ge dig verktygen för, och vara språngbrädan ut i, finansvärlden.

 

PROJEKT & evenemang:

Aktietävlingen

Med debut VT20 införde finansutskottet en ny årlig aktietävling för föreningens medlemmar. Tävlingen riktar sig både mot dig som är rutinerad inom aktiehandel och dig som aldrig handlat med aktier tidigare. Projektets ambition är att ge lärdom om aktiehandel samtidigt som medlemmarna har chans att vinna fina priser.

Women's Career Day

Projektet är riktat mot alla som identifierar sig som tjejer och som under en dag får besöka olika finansrelaterade företag i Stockholm. Ett 20-tal studenter har möjligheten att lära känna företagens olika verksamheter och chans att knyta kontakter. Tidigare år har man bl.a. besökt Goldman Sachs, Nordea Sustainable Finance, Carnegie, Investor, Öhman samt EQT. Besöket sker normalt sett i början av december.

Friends & Finance

Uppsalaekonomernas egna aktieklubb!

näringslivsutskottet

Är du intresserad av att utveckla goda relationer med andra människor, ser dig själv som en ledare och gillar att ta ansvar, eller är det egenskaper du vill utveckla hos dig själv? Då är näringslivsutskottet något för dig!

Utskottet fungerar som en brygga mellan studenter och företag och anordnar därför ca 20 event i varierande omfattning varje år; alltifrån case-tävlingar, företagspresentationer, workshops, företagsbesök, frukost- och lunchföreläsningar. under näringslivsutskottet hittar du även Uppsalaekonomernas feministiska nätverk Vera som under en termin håller i frukostmöten och kvällsaktiviteter.

 

projekt & evenemang:

Discover EY

I projektet Discover EY så får ett antal studenter chansen att under avslappnade former besöka EY på sitt kontor i Stockholm. Under kvällens gång får du förutom att lära känna företaget en inblick i hur det är att jobba som revisor och konsult. Du kan även lära dig grunderna i hur man löser ett case och inte minst lite tips och tricks för hur du presterar som bäst i en intervju. Det här vill du inte missa!

 

Equal March

I samarbete med Finansutskottet arrangeras detta event på internationella kvinnodagen den 8:e mars med syfte att belysa problematiken kring att män och kvinnor fortfarande behandlas olika i många branscher. Dagen kommer att innehålla föreläsningar och workshops tillsammans med personer som på olika sätt inspirerar studenter, och för att arbeta mot ett mer jämställt arbetsliv och samhälle. Dagen avslutas med en sittning på nation.

EY Strike Your Future

EY Strike Your Future är ett genomgående avslappnat och socialt event som anordnas i samarbete med EY. Under den här helkvällen kommer du att få möjlighet att på tu man hand prata med representanter från EY samtidigt som ni möter varandra på bowlingbanan. Kvällen avslutats självklart med en sittning på nation.

 

EY Amazing Case

EY Amazing Case är ett caseevenemang med tillhörande sittning. Evenemanget består av en eftermiddag med caselösning på EY:s kontor i Uppsala samt en efterföljande sittning på nation. Ett grymt projekt för dig som gillar caselösning och som vill visa framfötterna för EY!

 

Företagsbesök

Företagsbesök anordnas av Näringslivsutskottet och Uppsalaekonomerna i flera olika former och är alltid väldigt uppskattade event. Det kan till exempel handla om att företaget anordnar en CV-workshop, caselösning eller att man tränar presentationsteknik. Det är såklart även en perfekt möjlighet för dig att få en inblick i det som väntar efter studierna. Vem vet? Du kanske även knyter några värdefulla kontakter.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig.

Lunchföreläsningar

Lunchföreläsningar är en perfekt möjlighet för dig som student att lära dig om saker som inte tas upp på föreläsningarna. Är det en speciell bransch du vill veta mer om? Ett internship du vill söka? Eller behöver du kanske bara en inspirationspaus i plugget? Näringslivsutskottet anordnar ett antal lunchföreläsningar varje läsår, både med stora och små företag. Så håll utkik nästa gång det är dags, det är sällan du kan spendera en lunch på ett bättre sätt.

Vill du veta mer om lunchföreläsningar? Hör av dig till oss i Näringslivsutskottet.

Regattan

Regattan är ett av föreningens största projekt. Här får ett antal studenter möjligheten att under en dag med intensiv segling träffa representanter från några noga utvalda företag, samt avsluta dagen under mer avslappnade former med en efterföljande sittning. Regattan går av stapeln i slutet av våren – detta vill du inte missa!

 

Mentorskapsprogrammet

Internationella utskottet

Internationella utskottet ansvarar för hela föreningens internationella verksamhet. Vårt största fokus är att agera som en länk mellan våra studenter i Uppsala och den internationella arbetsmarknaden. Målet är att våra projekt och aktiviteter ska hjälpa och inspirera dig till en framtida internationell karriär!

Projekt & evenemang:

European Business Trip

Varje år åker Uppsalaekonomerna på en karriärsresa någonstans i Europa. Resan inkluderar bland annat företagsbesök. Håll utkik i våra sociala medier vart vi åker härnäst!

Go Global Group

Starting Point Stockholm

Föreningens organ

Föreningens organ är uppdelade utefter vilken huvudsaklig funktion de fyller, antigen operativ, rådgivande eller oberoende. De operativa organen bedriver föreningens vardagliga verksamhet och ansvarar för funktioner som är väsentliga för samtliga delar av föreningen. De rådgivande organen arbetar rådgivande till styrelsen och har ingen arbetskontakt med övriga delar av föreningen. Det oberoende organet, valberedningen, svarar till föreningens stämma och är oberoende av föreningens styrelse. 

Operativa organ
  • MG
  • Reversen
  • Skattmästeriet
  • IT-Ansvarig
  • Intendent
  • KD
  • Företagsgruppen

Marknadsföringsgruppen (MG)

Är du kreativ och brinner för marknadsföring?

Marknadsföringsgruppen är ett operativt organ inom Uppsalaekonomerna som ansvarar för allt grafiskt material som publiceras av föreningen. Oavsett om det är en gasque, idrottsturnering eller ett företagsbesök är det alltså MG-medlemmarna som står bakom marknadsföringen.

Marknadsföringsgruppen är ett gäng kreativa studenter med intresse för grafisk design, filmskapande & fotografering. Gruppen består av ca 20 personer som arbetar i ett nära samarbete med andra delar av föreningen.

Utöver projekten har vi möten där alla marknadsförare samlas för att lära sig av varandra, byta idéer & diskutera strategier för att tillsammans kunna utvecklas & förbättra föreningens marknadsföring. Vi arrangerar även ett MG-Event en gång per termin för att visa övriga medlemmar vilka vi är & vad vi gör.

Är du nyfiket på att bli en del av MG? Varje termin söker Marknadsföringsgruppen nya medlemmar. Vi hoppas att vi får träffa dig nästa termin!

Kontakta MG!

Reversen

Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning, skapad av medlemmarna för medlemmarna. Denna digitala medieplattform ska verka som din kikare på föreningen, vad som är aktuellt just nu, & vad är aktuellt i samhället idag? Det bästa är att ALLA får skriva för Reversen!

Reversen rymmer allt från intresseväckande intervjuer, roliga krönikor till matnyttiga tips för studenter. Målet är att Reversen ska erbjuda relevant & underhållande läsning för våra medlemmar.

Vårterminen 2020 digitaliserades vår kära tidning och idag publicerar vi ett digitalt tidningsnummer i månaden, vilket du kan läsa mer om här. Under våren 2020 grundades även föreningens egna podcast - UE poddar!

Är du intresserad av att skriva något för Reversen eller har du några frågor? Tveka då inte att skicka iväg ett mejl till oss eller besök vår hemsida.

Skattmästeriet

Skattmästeriet är ett av Uppsalaekonomernas operativa organ som består av skattmästare & vice skattmästare. Skattmästeriet ansvarar för den löpande ekonomiska verksamheten & erbjuder varierande arbetsuppgifter samtidigt som man får en god inblick i förenings arbete & samtliga projekt.

I praktiken ansvarar skattmästeriet för den löpande redovisningen, föreningsbudgeten, betalningar & fakturering. Vid räkenskapsårets slut upprättar skattmästeriet även ett komplett årsbokslut för föreningen.

Kontakta skattmästeriet!

IT-ansvarig 

IT-ansvarig är ett ett organ som består av en person som har hand om föreningens system & tekniska uppbyggnad samt ser till att dessa är välfungerande. IT-ansvarig är även den post som har hand om alla Uppsalaekonomernas mailutskick, ansvarar för hemsidan, & Borgens interna system.

Har du några IT-relaterade frågor eller stött på något problem på hemsidan? Tveka då inte att kontakta vår IT-ansvarige. 

Kontakta IT!

Intendent

Intendenten är ansvarig för Uppsalaekonomernas föreningslokal, Borgen & ansvarar därmed för det löpande arbetet med exempelvis nya inköp, trivsel & möblering. Intendenten ansvarar för allt som berör Borgen & hur det kan bli en trivsam miljö för alla medlemmar. Intendenten ansvarar även för medlemsrelaterade projekt, exempelvis After School. Intendenten agerar även kontaktperson mellan Ekonomikum & Uppsalaekonomernas olika projektgrupper.

Kontakta Intendenten!

Kontaktdagarna

Kontaktdagarna är en arbetsmarknadsmässa för ekonomer, systemvetare & medievetare. Det är Uppsalaekonomernas största projekt och sedan 2019 är föreningarna Uppsala Systemvetare & Uppsala Medievetare medarrangörer. Kontaktdagarna arrangeras i november 2022 & besöks av cirka 3 000 studenter.

Syftet med Kontaktdagarna är att studenter inom ekonomi, systemvetenskap & medievetenskap ska skapa kontakter med näringslivet & få en uppfattning om vilka möjligheter som finns efter studierna.

Nyfiken på att veta mer om Kontaktdagarna? Besök då deras hemsida för att läsa mer - Kontaktdagarna.se .

Kontakta Kontaktdagarna!

Företagsgruppen

Företagsgruppen är ett operativt organ inom Uppsalaekonomerna som ansvarar för kontakten med företag! Vi vårdar och utvecklar kontakten mellan både Uppsalaekonomernas samarbetspartners och externa företag (exkl. internationella företag och företag till Kontaktdagarna).

Gruppen består av åtta personer, föreningens vice ordförande med näringslivsansvar som också är ordförande i Företagsgruppen, sex företagskontakter som sköter kontakten med våra samarbetspartners och en prospekteringsansvarig. Företagskontakterna har varsin tilldelad samarbetspartner där de agerar som en mellanhand för företaget och kårens verksamhet. Prospekteringsansvarig har det yttersta ansvaret att söka efter nya samarbeten och är ansvarig för externa företagsevenemang. Gemensamt har Företagsgruppen ansvar för Uppsalaekonomernas karriärportal - Career Service.

En gång i veckan samlas medlemmarna i Företagsgruppen för möte där alla typer av frågor rörande kårens företagskontakt diskuteras.

 
Rådgivande organ
  • Seniorskollegiet
  • UEAM
  • Inspektor
  • STRUT

Seniorskollegiet

Seniorkollegiet är ett rådgivande organ som består av tidigare styrelseledamöter. Seniorskollegiets uppgift är att vara vägledande och stöttande till styrelsen i deras arbete och arbetar på förfrågan av styrelsen. Det åligger även seniorskollegiet att granska styrelsen arbete och komma med uttalanden eller frågor till föreningens ordförande. Seniorskollegiet består av en ordförande och mellan tre till sex ledamöter. Seniorskollegiet tillsätts en gång per år av styrelsen. 

UEAM - Uppsalaekonomerna Asset Management

UEAM är ett rådgivande organ med uppgift att förvalta en del av Uppsalaekonomernas likvida medel. Detta innebär att de aktivt förvaltar en värdepappersportfölj samt långsiktiga fonder.

Syftet är att öka kunskaperna inom aktieanalys, värdepappershandel & portföljförvaltning, bli attraktivare hos arbetsgivare & på sikt generera intäkter till föreningen.

Gruppen träffas på veckobasis för att diskutera potentiella investeringar samt gå igenom & utvärdera de bolag som har analyserats. Inom gruppen finns två portföljförvaltare, fem aktieanalytiker & en riskanalytiker var roller har olika ansvarsområden:

  • Portföljförvaltarna har det övergripande ansvaret & tar det slutgiltiga beslutet vid köp eller sälj av en aktie.
  • Aktieanalytikerna producerar djupgående aktieanalyser & tar fram beslutsunderlag för transaktioner, såväl försäljning av befintligt innehav som köp av nya innehav.
  • Riskanalytikerns roll innebär att kritiskt granska de förslag aktieanalytikerna lägger fram både utifrån den enskilda investeringens för- & nackdelar, men också hela portföljens perspektiv.

UEAM söker varje termin nya tillskott som har ett intresse för aktier, önskar lära sig mer samt hjälpa gruppen att utvecklas vidare. Håll utkik på i våra medier efter kommande ansökningsperioder & passa på att träffa oss när vi besöker Finansutskottets möten! 

Kontakta oss: ueam@uppsalaekonomerna.com

Inspektor 

Uppsalaekonomernas inspektor har en rådgivande roll till Uppsalaekonomernas styrelse, Uppsalaekonomernas strategiska utbildningsråd (STRUT) och utbildningsutskottet. Utöver detta är syftet med inspektorn att sammanlänka Uppsalaekonomernas medlemmar och Uppsala universitet. Inspektorn nomineras av styrelsen och tillsätts av föreningens stämma. Inspektorn har en mandatperiod på tre år med förlängning till ytterligare tre år i slutet av varje mandatperiod.

Uppsalaekonomernas inspektor är sedan 2018 Jenny Gustafsson Backman.

STRUT - Strategiska Utbildningsrådet 

Strategiska utbildningsrådet är föreningens rådgivande organ till styrelsen i utbildningsfrågor. Strategiska utbildningsrådet består av Vice ordförande med Utbildningsansvar, Styrelseledamot med Utbildningsansvar, Ordförande, samt vice och ordförande i Utbildningsutskottet. STRUT är dels ett forum för informationsutbyte mellan dess ledamöter, samt ett förum för att  arbeta med föreningens strategiska utbildningsbevakning gneom att bedriva utredningar som sedan kan mynna ut material som är beslutsgrundande till styrelsen eller vägledande till utbildningsutskottet. 

Oberoende organ
  • Valberedningen

Valberedningen

Valberedningen ansvarar över hela tillsättningsprocessen för nya förtroendevalda, vilket innebär att det är oss du kommer träffa på en eventuell intervju! Det är också valberedningens ansvar att nominera kandidater till föreningens stämmor samt till de styrelsemöten där förtroendeposter tillsätts. Kort sagt är det de som med jobbar för att få fram nästa generations förtroendevalda som ska vara med & driva och utveckla föreningen på allra bästa sätt!

Undrar du vad en förtroendevald är, vilka olika poster som finns eller hur ansökningsprocessen går till? Då kan du enkelt gå in & hitta all information på sidan "Förtroendevald" eller så skickar du ett mejl till valberedningen här nedan. 

Kontakta Valberedningen!

F.A.Q.

Nedan hittar du några av våra frekvent ställda frågor kring hur verksamhetens “utskott & organ” fungerar. Har du några direkta frågor till något av våra utskott eller organ hittar du kontaktuppgifterna via länken nedan:

Vad är ett utskott?

Ett utskott ansvarar för en specifik del av Uppsalaekonomernas verksamhet & består av, utöver sina projektgrupper, en ordförande samt en vice ordförande med övergripande ansvar.

Uppsalaekonomerna har hela sju olika utskott som delas in i de tre benen "Fritid, Framtid & studier". Exempelvis är Idrottsutskottet en del av benet "fritid" & är den del av verksamheten som anordnar samt ansvarar för alla aktiviteter eller projekt som har med sport & idrott att göra. På samma sätt är resterande utskott en del av ett verksamhetsben samt har ett huvudansvar för en del av UEs verksamhet. 

Vad är ett utskottsmöte?

Utskottsmöten hålls av samtliga utskott kontinuerligt under terminen för att berätta om aktuella samt kommande projekt. Utskottsmöten är din chans att påverka utskottens verksamhet & komma med dina idéer! Ofta har varje möte ett specifikt tema & gästas ibland av olika gästföreläsare eller består av andra roliga aktiviteter - det bjuds självklart på fika!

Utskottsmöten annonseras alltid på facebook så se till att följa oss på vår facebooksida!

Vad är ett organ?

Ett organ är en funktion som finns för hela föreningen att nyttja & fokuserar inte enbart på en specifik del av föreningen. Exempel på detta är  marknadsföringsgruppen (MG) & vår medlemstidning Reversen som hjälper andra delar av föreningen att synas samt förmedlar material till våra medlemmar.

Föreningen har som tidigare nämnt hela fem operativa organ, vilka inkluderar MG, Reversen, företagsgruppen mm.

Hur engagerar jag mig?

Det finns massor av olika sätt att engagera sig på inom Uppsalaekonomerna. Du kan bli aktiv inom ett projekt, i marknadsföringsgruppen, vara studentrepresentant eller så kan du bli förtroendevald! 

För att engagera dig i ett utskott eller organ ska du hålla koll på våra tillsättningsperioder på facebook! Under terminens gång kommer olika projekt bli aktuella att söka. Det krävs inga förkunskaper, du är alltid välkommen att söka till projekt eller delta på utskottsmöten! 

För att bli förtroendevald ställer du upp på vår föreningsstämma som hålls en gång per termin. Det finns möjlighet att söka poster som antingen sträcker sig över en eller två terminer. Du hittar hur ansökningsprocessen ser ut här.

Vilka ansvarar för utskotten/organen?

Samtliga utskott har en ordförande & vice ordförande som är högst ansvariga för utskottets verksamhet. Detta innefattar att agera stöd och vägledare för projektgrupper, förmedla kontakt internt till resterande delar av föreningen samt ansvarar för uppstarts-, avstämnings- och utskottsmöten. Ansvarsfördelningen mellan ordförande och vice ordförande kan variera från utskott till utskott. Den huvudsakliga skillnaden är att ordförande ansvarar för projektens budgetar & utskottsbudgeten samt ska agera som mentor för vice ordförande.

Gemensamt är att de två planerar utskottens projekt, tilsätter projektgrupper samt håller i utskottsmöten som sker varannan vecka. 

Organen ser däremot väldigt olika ut där det är alltifrån en till sju ansvariga.