engagera dig

Vad ett engagemang hos oss innebär

Letar du efter en lärorik och rolig erfarenhet? Vill du vara med och driva, utveckla och förbättra föreningen? Då är du redo för ett engagemang inom Uppsalaekonomerna. Vi söker ständigt efter nya engagerade, vare sig om du är redo att axla ett större ansvar som förtroendevald eller sugen på att planera ett av våra många projekt. Här hittar du all praktiskt information för hur du kan engagera dig.

FÖRTROENDEVALD

Engagemang som FTV

Föreningens förtroendevalda jobbar operativt och strategiskt i syfte att ge ekonomistudenter en leendeframkallande studietid och en bättre utbildning. Vi arbetar både med studiebevakning, samt arrangerar allt ifrån spännande företagsbesök och inspirerande föreläsningar till härliga resor och minnesgivande möten.
Läs mer

PROJEKT

ENGAGERA DIG I PROJEKT

Uppsalaekonomerna arrangerar ett hundratal olika projekt året om inom ett flertal olika kategorier. Engagemang i ett projekt är ofta ett ypperligt första steg mot att vara aktiv inom föreningen. Kontakt med näringslivet, idrottsaktiviteter, festliga tillställningar och mycket mer, det finns något för alla!
Läs mer

Nätverk

Engagemang i ett nätverk

Att engagera sig i ett nätverk liknar engagemang i projekt men sträcker sig ofta över hela terminer. som engagerad i något av våra nätverk kan du styra upp idrottsträningar, arbeta med feminism i näringslivet eller vara en brygga mellan studenter och alumner.
Läs mer

STUDENTREPRESENTANT

Engagera dig som studentrepresentant

Vill du vara med och påverka din utbildning? Sök då till posten som studentrepresentant. Här får du chansen att aktivt påverka innehållet och utformandet av ekonomiutbildningen på Uppsala universitet, samtidigt som du får väldefulla kunskaper och erfarenheter till framtiden. Som studentrepresentant sitter du med i institutionsstyrelserna och får därmed träna dina färdigheter i verksamhetsutveckling och strategiskt tänkande.
Läs mer
f.a.q

Vanligt förekommande frågor

Hur blir jag medlem & är det kostnadsfritt?

Att bli medlem hos oss är helt kostnadsfritt! Det enda du behöver göra är att registrera dig som medlem hos oss på Uppsalastudent

Vad ingår i mitt medlemsskap?

Hos oss får du:

  • Gratis medlemskap
  • Delta i all vår verksamhet med alltifrån företagsevent, träningspass & gasquer
  • Komplettera din utbildning & få relevant arbetslivserfarenhet genom föreningens olika projekt
  • Få kontakt med arbetslivet
  • Ha kul & få vänner för livet

Hur går jag tillväga för att bli förtroendevald?

Om du är intresserad av att engagera dig som förtroendevald ansöker du när Förtroendevaldaansökan är uppe på facebook i ett separat evenemang en gång per termin. De flesta av våra förtroendevalda poster tillsätts på våra höst- respektive vårstämmor. Ett fåtal poster tillsätts av styrelsen på ett styrelsemöte. 

Hur engagerar jag mig i ett projekt?

Du kan söka till något av våra projekt eller nätverk genom våra tillsättningsperioder på Facebook som är aktuella  under en vecka ungefär en gång varje månad. Du kan även gå med i gruppen "Engagera dig i Uppsalaekonomerna" på Facebook. 

Hur söker jag till att bli studentrepresentant?

Du kan söka till studentrepresentant genom vår Facebooksida. Studentrepresenter tillsätts en gång per år på vårterminen genom utbildningsutskottet. Du ansöker geno9m att svara på några korta frågor om dig själv, samt beskriva varför du söker posten. 

Vilka förmåner får jag som engagerad?

Som engagerad i ett utskott eller organ, genom exempelvis ett projekt, nätverk eller som studentrepresentant, får du utöver de erfarenheter och kunskaper du tar med dig, delta på Uppsalaekonomernas jul- eller vårfest. 

Jul- och vårfesten är våra avtackningsfester som inträffar en gång per termin. En fest då alla engagerade under terminen samlas på nation för en sittning, prisutdelning och en hejdundrande fest tillsammans för att avsluta terminen på bästa sätt!