bli medlem

Är du ny student?

Välkommen till Uppsala – förmodligen Sveriges bästa studentstad! Som ny student kan det vara svårt att veta vad man kan göra i vår fantastiska stad. Som medlem i Uppsalaekonomerna guidar vi dig som ny student, under din studietid & efter examen. Vi följer med dig hela vägen helt enkelt för maximera & förgylla din studietid. Det bästa av allt? Ett medlemskap i Uppsalaekonomerna är gratis.

Har du inte blivit medlem än? Klicka på knappen nedan!

Varför ska just du bli medlem?

Uppsalaekonomerna är kåren för studenter vid den företagsekonomiska institutionen, den nationalekonomiska institutionen & den statistiska institutionen. Vi är en förening för ekonomer, av ekonomer – men våra dörrar står självklart öppna för alla. 

Som medlem i Uppsalaekonomerna får du ta del av ett hundratal evenemang av olika slag, däribland gasquer, företagsevenemnag, lunch- & frukostföreläsningar, idrottsträningar & mycket mer. Vi har något för alla där du själv väljer hur stor del av föreningen du vill vara en del av. Detta är ett axplock av saker du kan göra som medlem: 

Delta på alla våra evenemang

Få utbildningsstöd

Fa vänner för livet

Få kontakt med näringslivet

Få relevant arbetslivserfarenhet

Söka sommarstipendium

Har du några funderingar?

Vanliga frågor hittar du nedan, alternativt kan du kontakta oss här:

F.A.Q

Vad innebär det att vara medlem i en kår?

Det innebär att du får delta i all vår verksamhet med alltifrån företagsevent, träningspass & gasquer, komplettera din utbildning och få relevant arbetslivserfarenhet genom föreningens olika projekt, få kontakt med arbetslivet, ha kul och få vänner för livet, få stöd vid utbildningsrelaterade frågor samt söka föreningens sommarkursstipendium

Vad skiljer på en nation och en kår?

En nation är en social mötesplats för studenterna vid ett lärosäte och erbjuder bland annat körsång, sportaktiviteter, fester, bostäder och stipendier samt restaurangverksamhet.

Tidigare var nationerna mötesplatser för studenter från specifika geografiska områden vilket inte brukar vara fallet längre.

En kår har som huvudsakliga syfte att utse studentrepresentanter till lärosätets beslutande organ, att opinionsbilda i studierelaterade frågor och ge individuellt stöd i utbildningsfrågor till studenter. Utöver detta kan en kår också bedriva studiesociala aktiviteter såsom sittningar, idrottsträningar, resor, etc likt en nation men har ingen restaurangverksamhet. 

Att bli medlem i Uppsalaekonomerna är gratis medans en nation tar en medlemsavgift.

Kan man vara medlem i en kår och en nation samtidigt?

Ja, såklart! Man kan vara medlem i flera kårer och nationer samtidigt. 

Kan jag bli medlem även om jag inte studerar ekonomi?

Självklart, Uppsalaekonomerna är öppet för alla studenter oavsett vad man pluggar. 

Hur blir man medlem?

Du registerar dig som medlem via denna länk: https://unicorestudent.com/uppsalaekonom/sv/shop

Ladda sedan ner Mecenat-appen och logga in med ditt personnummer. Du kommer att få ditt medlemskort inom 24 timmar efter registrering. Förutsatt att du är registrerad på en kurs vid Uppsala universitet. 

Var hittar jag mitt medlemskort?

Du hittar ditt medlemskort i Mecenat-appen. 

Jag är utbytesstudent, går det ändå att bli medlem?

Ja, det går jättebra. Du kan skriva in ditt T-nummer eller liknande. T-nummer får du från universitetet. 

Jag får inte upp mitt medlemskort i appen. Hur går jag tillväga?

Om du inte får upp ditt kort i appen kan det bero på olika anledningar. Det kan vara så att vi inte kan se att du studerar vid Uppsala universitet. Har du registrerat dig via Ladok? 

Om inte, är det därför ditt medlemskort inte dyker upp förrän du gjort det. 

Om ja, det kanske är som så att du inte är medlem längre. Testa att  registera dig som medlem via denna länk: https://unicorestudent.com/uppsalaekonom/sv/shop

Jag har varit medlem innan, måste jag registrera mig på nytt nu när ni bytt medlemssystem?

Nej, så fort du har registrerat dig på din kurs via Ladok kommer ditt medlemskort automatiskt dyka upp i Mecenat-appen.