Välkomstveckor

Välkommen till Uppsala!

Att välkomna nya studenter till vår fantastiska stad är något som ligger vår förening väldigt varmt om hjärtat. Vi erbjuder två olika välkomstveckor för alla olika typer av studenter som befinner sig i olika skeden i sina studier. Allt för att du ska få det bästa välkomnandet som möjligt! 

Recceveckorna

Varje termin anordnar vi välkomstveckor för nya studenter, de så kallade Recceveckorna. Dessa välkomstveckor är inriktade på studenter som gör sin första termin i Uppsala, men finns även till för dig som kanske läser din första ekonomirelaterade termin. Recceveckorna pågår under varje termins första sex veckor, där du får ta del av massor av olika event som mynnar ut i att ett lag vinner den åtråvärda reccepokalen. Förbered dig på mycket spexande, nya vänner & massor av andra roliga aktiviteter!

För att delta under Recceveckorna behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna. Medlemskapet är gratis & du kan enkelt registrera dig här! Detta betyder att vem som helst kan delta, oavsett program eller kurs. Här hittar du facebooksidan för Uppsalaekonomernas Recceveckor VT22 – Battle of Life! Där hittar du mer information om anmälan och dylikt. I samband med ditt antagningsbesked kommer du som ska läsa Företagsekonomi A att få en reccefolder utskickad till dig tillsammans med mer info.

Homecoming Weeks

Förutom Recceveckorna har vi välkomstveckor vid namn Homecoming Weeks. Dessa riktar sig mot utbytes- & masterstudenter som kommer till Uppsala för att studera. Homecoming Weeks pågår i tre veckor & erbjuder studenterna bland annat gasquer där de kan lära känna sina studiekamrater. För de studenter som inte har studerat i Uppsala tidigare visar vi såklart även upp denna fantastiska stad som är vårt hem.

För att delta behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna, vilket du kan läsa mer om ovan. Är du sugen på att vara med & arrangera detta? Håll utkik efter tillsättningsperiod tre eller fyra på våra sociala kanaler, eller hör av dig till välkomstutskottet!

Recceveckorna HT19

Aftermovie

Vad är egentligen Recceveckorna? Vad får man ta del av och vad innebär det? Denna film visar några av de bästa stunderna från höstterminen 2019s upplaga av recceveckorna.

Film av Otto Klingspor

Spela videoklipp

Har du några funderingar?

Genom att delta på våra välkomstveckor kommer din första tid i Uppsala bli fantastisk. Du kommer att få göra massor av kul aktiviteter & framförallt få vänner för livet! Trots detta förstår vi att du kanske har en del funderingar kring våra välkomstveckor. Då kan du kika in våra frekvent ställda frågor från våra medlemmar eller mejla Välkomstutskottet för ytterligare frågot via länken nedan:

F.A.Q

Vad behöver jag göra för att delta under välkomstveckorna?

Om du läser Fek A behöver du hålla utkik i din mailkorg, kika även i skräpposten, då vår reccefolder kommer att mailas ut via Företagsekonomiska institutionen i samband med kursstart. I reccefoldern hittar du all information du behöver för att anmäla dig! 

Om du inte läser Fek A, kontaktar du välkomstutskottet för att säkra din plats. 

Jag läser inte ekonomiprogrammet, kan jag delta ändå?

Självklart, våra välkomstveckor är till för alla! Om du inte läser Fek A behöver du aktivt anmäla dig via mail till välkomstutskottet. 

Hur många event är det per vecka?

Det varierar från vecka till vecka men våra välkomstveckor är IQ certifieriade och anpassade efter Fek As tenta. Det går alltså utmärkt att kombinera plugg tillsammans med att delta på Recceveckorna som pågår under 6 veckor!

Jag är redan medlem, varför måste jag även ha ett nationskort för att delta?

Ja, för att kunna delta på alla evenemang. Många av de evenemang som arrangeras under Recceveckorna hålla på nationer i deras lokaler där nationskort är ett krav.