Välkomstutskottet

Välkommen till Uppsala!

Välkomstutskottet ansvarar för Uppsalekonomernas alla välkomstevent för nya studenter! Vi vill se till att du ska få bästa möjliga start på din studietid i Uppsala & möjligheten att träffa vänner för livet!

Utskottet når ut till alla nya studenter som kommer till Uppsala universitet. Vi har något för alla, oavsett om du studerar ekonomi eller någonting annat, är masterstudent eller utbytesstudent. 

Recceveckorna

För att välkomna alla nya studenter anordnar vi de mycket populära Recceveckorna i början av varje termin. Recceveckorna består av event och tävlingar där du tillsammans med ditt lag kan uppleva event som lådbilsrace, togafest och “Ekonomiska spelen”. Tidigare teman för recceveckorna har varit allt från “Academy Awards” till “Zoo Island” & “Gap Year Mania”.

Alla är välkomna att vara med – ny student som gammal student, om du studerar ekonomiprogrammet, en ekonomikurs, eller någonting helt annat! För många är Recceveckorna den roligaste delen av studietiden!

Homecoming Weeks

Homecoming Weeks arrangeras varje termin för att introducera alla nya master- och internationella studenter till Uppsala! Under välkomstveckorna anordnas ett antal olika aktiviteter såsom pubrunda, borgensittning och gasque!

Recceveckorna HT19

Aftermovie

Vad är egentligen Recceveckorna? Vad gör man och vad får man ta del av? Denna aftermovie visar några av de bästa stunderna från Recceveckorna höstterminen 2019!

Film av Otto Klingspor

Spela videoklipp

Har du några funderingar?

Genom att delta på våra välkomstveckor kommer din första tid i Uppsala bli fantastisk. Du kommer få ta del av massa roliga aktiviteter och framförallt få vänner för livet! Men eftersom mycket är nytt när man börjar studera på universitet, förstår vi att du kanske har en del frågor kring våra välkomstveckor.

Då kan du kika på de mest frekvent ställda frågorna nedanför eller mejla Välkomstutskottet för ytterligare frågor via länken nedan. Du är även varmt välkommen att maila projektledarna för Reccveckorna (recceveckorna@uppsalaekonomerna.com) respektive projektledarna för Homecoming Weeks (homecomingweeks@uppsalaekonomerna.com).

F.A.Q

Vad behöver jag göra för att delta på välkomstveckorna?

Du behöver bli medlem i Uppsalaekonomerna och aktivt anmäla dig till välkomstveckorna! 

Här anmäler du dig till Recceveckorna.

Här anmäler du dig till Homecoming Weeks. 

Jag läser inte ekonomiprogrammet, kan jag delta ändå?

Självklart, båda våra välkomstveckor är öppna för alla studenter!

Hur många event är det per vecka?

Det varierar från vecka till vecka men välkomstveckorna tar hänsyn till att alla deltagare studerar under tiden. Det går alltså utmärkt att kombinera plugg tillsammans med att delta på Recceveckorna eller Homecoming Weeks!

Jag har blivit medlem, varför måste jag även ha ett nationskort för att delta?

För att många av de evenemang som arrangeras under välkomstveckorna hålls på nationerna i Uppsala. För att komma in på nation är nationskort ett krav. Se därför till att bli medlem i en av nationerna även! Mer information hittar du här.