Välkomstveckor

Välkommen till Uppsala!

Att välkomna nya studenter till vår fantastiska stad är något som ligger Uppsalaekonomerna väldigt varmt om hjärtat. Vi erbjuder två olika välkomstveckor, Recceveckorna och Homecoming Weeks, för alla typer av studenter som befinner sig i olika skeden i sina studier. Allt för att du ska få det bästa välkomnandet som möjligt! 

Recceveckorna

Varje termin anordnar vi välkomstveckor för nya studenter, de så kallade Recceveckorna. Dessa välkomstveckor är inriktade på studenter som gör sin första termin i Uppsala, men finns även till för dig som kanske läser din första ekonomirelaterade termin. Recceveckorna går av stapeln varje terminsstart, både på våren och hösten, och pågår i sex veckor. Under den tiden får du ta del av massor av olika event som mynnar ut i att ett lag vinner den åtråvärda Reccepokalen. Förbered dig på mycket spexande, nya vänner och massor av andra roliga aktiviteter!

För att delta på Recceveckorna behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna. Medlemskapet är gratis och du kan enkelt registrera dig här! Detta betyder att vem som helst kan delta, oavsett program eller kurs. Där hittar du mer information om anmälan och dylikt. Om du ska läsa Företagsekonomi A i höst kommer du i samband med ditt antagningsbesked få reccefoldern (som en handbok) mailad till dig. Den innehåller allt du behöver veta om höstens Recceveckor!

Homecoming Weeks

Förutom Recceveckorna anordnar vi välkomstveckor för utbytes- och masterstudenter som kommer till Uppsala för att studera. Dessa välkomstveckor går under namnet Homecoming Weeks. De går av stapeln varje terminsstart, både på våren och hösten, och pågår i tre veckor. Under den tiden erbjuds studenterna bland annat gasquer, events och aktiviteter där de kan lära känna sina studiekamrater. För de studenter som inte har studerat i Uppsala tidigare visar vi såklart även upp denna fantastiska stad som är vårt hem.

För att delta på Homecoming Weeks behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna. Medlemskapet är gratis och du kan enkelt registrera dig här!

Recceveckorna HT19

Aftermovie

Vad är egentligen Recceveckorna? Vad gör man och vad får man ta del av? Denna aftermovie visar några av de bästa stunderna från Recceveckorna höstterminen 2019!

Film av Otto Klingspor

Play Video

Har du några funderingar?

Genom att delta på våra välkomstveckor kommer din första tid i Uppsala bli fantastisk. Du kommer få ta del av massa roliga aktiviteter och framförallt få vänner för livet! Men eftersom mycket är nytt när man börjar studera på universitet, förstår vi att du kanske har en del frågor kring våra välkomstveckor.

Då kan du kika på de mest frekvent ställda frågorna nedanför eller mejla Välkomstutskottet för ytterligare frågor via länken nedan. Du är även varmt välkommen att maila projektledarna för Reccveckorna (recceveckorna@uppsalaekonomerna.com) respektive projektledarna för Homecoming Weeks (homecomingweeks@uppsalaekonomerna.com).

F.A.Q

Vad behöver jag göra för att delta på välkomstveckorna?

Du behöver bli medlem i Uppsalaekonomerna och aktivt anmäla dig till välkomstveckorna! 

Här anmäler du dig till Recceveckorna.

Här anmäler du dig till Homecoming Weeks. 

Jag läser inte ekonomiprogrammet, kan jag delta ändå?

Självklart, båda våra välkomstveckor är öppna för alla studenter!

Hur många event är det per vecka?

Det varierar från vecka till vecka men välkomstveckorna tar hänsyn till att alla deltagare studerar under tiden. Det går alltså utmärkt att kombinera plugg tillsammans med att delta på Recceveckorna eller Homecoming Weeks!

Jag har blivit medlem, varför måste jag även ha ett nationskort för att delta?

För att många av de evenemang som arrangeras under välkomstveckorna hålls på nationerna i Uppsala. För att komma in på nation är nationskort ett krav. Se därför till att bli medlem i en av nationerna även! Mer information hittar du här.