För ditt välmående

VILL DU RAPPORTERA NÅGOT?

Som medlem i Uppsalaekonomerna vill vi att du alltid ska känna dig trygg. Har du upplevt något som fått dig att må dåligt eller vill prata om något? Klicka i så fall på länken nedanför att komma i kontakt med oss.

Vart kan jag vända mig?

Mind - Självmordslinjen

Telefon: 90 101
Chattfunktion hittar du HÄR! 
Mail: mejlsvar@mind.se

Jourhavande medmänniska - Stöd under alla årets nätter

“En röst i natten.” Hos Jourhavande medmänniska finns stöd att få under den tid på dygnet när många inte är vakna. Jourtelefonen är öppen alla årets nätter mellan klockan 21-06. Dessutom finns en chattfunktion som har öppet varje söndag klockan 21-24.

Telefon: 08-702 16 80

Chatfunktion hittar du HÄR!

Röda Korsets stödtelefon

Röda Korset nu startat en stödtelefon dit alla som vill kan ringa för att prata om sina tankar & upplevelser. Stödtelefonen är bemannad av Röda Kors-volontärer & personal som är utbildade i krisstöd.

Telefonen är bemannad måndag – fredag klockan 12:00-16:00.

Telefon: 0771-900 800

Kvinnofridslinjen – För den som utsatts för hot eller våld

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för fysiskt, psykiskt & sexuellt våld. Dessutom är du som vän eller anhörig välkommen att ringa. Kvinnofridslinjen har öppet dygnet runt. Samtalet kostar ingenting & syns inte på telefonräkningen.

Telefon: 020-50 50 50.

Källa: Mind.se

Studenthälsan

På Studenthälsan arbetar psykologer och kuratorer som är specialiserade på studentlivet och har de bästa förutsättningarna för att hjälpa dig som är student, oavsett ny som gammal. Hit kan du vända dig om du har frågor om din livsstil, psykisk ohälsa eller stresshantering. Studenthälsan är till för studenter på Uppsala Universitet, SLU, Johannelunds teologiska högskola och Uppsala folkhögskola.

Telefonrådgivning: 018-471 69 10

Telefontider: Måndag-fredag: 12.45-14.00 och även måndagar 15.00-16.00

Besöksadress: Övre Slottsgatan 7, 2 tr. 753 10 Uppsala.

Hemsidan hittar du HÄR! 

Blåsenhus psykologmottagning

Blåsenhus har en egen psykologmottagning där studenter helt kostnadsfritt kan träffa en psykologstudent och få hjälp. Mötet sker oftast individuellt och vanligtvis uppehålls en kontinuerlig kontakt genom ett samtal en gång i veckan. De tar emot personer som är över 18 år och som har olika former av besvär såsom ångest, specifika fobier, nedstämdhet, stress, bristande självkänsla och sömnproblem. Under behandlingens gång har psykologstudenten kontinuerlig kontakt med en erfaren psykolog som handledare. Därmed får du en behandling av kunniga människor som är utbildade inom ämnet som även är helt kostnadsfri.


Telefon: 018-471 2130
Besöksadress: Plantskolegränd 1 B (Blåsenhus)

Skicka in en intresseanmälan via deras webbformulär - HÄR! 

Universitetskyrkan

Universitetskyrkan är kyrkan vid universiteten i Uppsala. De finns för att kunna ge stöd till samtliga organisationer kopplade till universiteten, där i bland; kårer, nationer, institutioner och andra situationer man kan befinna sig i som student. Universitetskyrkan är inte bunden till en viss tro eller etnicitet utan jobbar för att kunna skapa ett sammanhang för alla där man dela erfarenheter med andra.

De erbjuder samtal, utbildningar krisstöd och mycket annat.

Om man vill ha någon att prata med så kan man kontakta Universitetskyrkan både via telefon eller boka in möte.

Expeditionsnummer: 018-430 37 06
Mejladress: info@studentprast.uu.se

Besöksadress: Kårhuset, Övre Slottsgatan 7, 1tr, 75310 Uppsala

1177 Vårdguiden

Kan ge information om närmaste psykiatriska mottagning. Lägg till närmaste vårdcentral/den du tillhör.

Hemsidan hittar du HÄR!

Tjejzonen.se

Tjejzonen är en stödorganisation som kämpar för tjejers rätt att bli hörda och att den psykiska ohälsan och utsattheten ska minska för tjejer mellan 10-25 år. Hit kan du vända dig om du känner dig ensam, psykiskt dåligt eller vill ha någon att prata med. Mötena kan antingen vara fysiska eller virtuella och sker med en “Storasyster” som finns där för dig och lyssnar.

Kontakt: Tjejzonen har två chatt-funktioner på sin hemsida där du kan chatta med en “Storasyster”- CHATTA HÄR!