våra projekt

Engagera dig i

Projekt

Varje år anordnar Uppsalaekonomerna flertalet grundläggande utbildningar, fester, sittningar, event tillsammans med ett hundratals företag & mycket mer. Vi har en seglingstävling, flertalet idrottsträningar i veckan, festliga gasquer & vi ger också våra medlemmar möjligheten att åka på ett flertal utlandsresor under ett vanligt år. Detta arbete görs huvudsakligen i projektform av våra ca 400 aktiva medlemmar & självklart vill vi att just du ska vara en av dem så att föreningen kan fortsätta att utvecklas med hjälp av dina kunskaper, perspektiv & idéer.

Engagemang i ett projekt

Som engagerad i ett projekt inom Uppsalaekonomerna får du, liksom om du är aktiv i Reversen, Nätverksledare för VERA eller en del av Marknadsföringsgruppen, Kontaktdagarnas projektgrupp eller UEAM, en meriterande erfarenhet på CV:t, en inbjudan till föreningens omtyckta tackfester & vänner för livet!

Oavsett vad du är intresserad av finns det åtminstone något projekt för alla då du kan söka projekt inom samtliga av våra utskott. Dessa är indelade i våra tre huvudsakliga ben: Studier, Fritid & Framtid. Utöver detta kan du även att söka dig till våra organ för olika typer av engagemang. Nedan hittar du information om vilka typer av projekt du kan hitta inom respektive ben samt organ: 

studier

Brinner du för att förbättra din utbildning? Då ska du söka projekt inom utbildningsutskottet som jobbar med studiebevakning & att se till att våra medlemmar får den bästa möjliga utbildningen!

fritid

Tycker du det är roligt att ha en fartfylld vardag utanför dina studier & planera event av social karaktär? Då ska du engagera dig inom fritidsbenet!

Under fritidsbenet kan du vara med & arrangera stora fester & tillställningar genom event- eller välkomstutskottet. Om du istället har idrott & hälsa varmt om hjärtat är idrottsutskottet något för dig.

framtid

Är du intresserad av finans eller näringslivet & tycker om att knyta kontakter? Du ska du se vad framtidsbenet har att erbjuda!

Framtidsbenet består av finans-, internationella- & näringslivsutskottet. Alla tre utskotten anordnar ett flertal projekt & evenemang för att du som medlem ska kunna knyta kontakter med näringslivet, redan under din studietid.

operativa organ

Utöver våra utskott består Uppsalaekonomerna också av ett antal organ som du enkelt kan engagera dig inom. 

Om du är intresserad av kreativt skapande inom foto, film eller grafisk design är marknadsföringsgruppen ett fantastiskt forum för dig! Det finns även en rad andra organ som du kan engagera dig inom såsom Reversen & Kontaktdagarna.

Vad finns att söka nu?

Nu är terminens femte och därmed sista tillsättningsperiod öppen! Den stänger 15e maj kl. 23:59. Läs mer om respektive projekt och ansök på länken nedanför!

Aktuella projekt

Skribent för Reversen

Reversen söker skribenter till höstterminen 2022! Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning som släpper ett nytt nummer en gång i månaden. Som skribent är du med och skapar tidningen och dess innehåll tillsammans med redaktörerna och Reversens grafiker. I uppdraget ingår det att delta på månadens uppstartsmöte och sedan skriva en artikel per tidningssläpp. Ett tillfälle att växa i sitt skrivande och utvecklas kreativt. Det är även ett utmärkt sätt att knyta nya bekantskaper! Inga förkunskaper eller tidigare engagemang i Uppsalaekonomerna krävs för att söka - så vi på redaktionen hoppas att just DU vill vara en del av Reversen och bidra till Uppsalaekonomernas fantastiska tidning med oss.

Vi söker 5 skribenter. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

Grafiker för Reversen

Reversen söker en grafiker till höstterminen 2022! Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning. Nu söker vi en ny grafiker till produktionen av våra månadsnummer, som tillsammans med redaktörerna ansvarar för det grafiska utseendet i tidningen. Som grafiker är du med på uppstartsmötet inför varje månadsnummer, du arbetar sedan tillsammans med redaktörerna i Canva för att sammanställa artiklarna till ett månadsnummer. Inga förkunskaper krävs, men ett kreativt sinne och ett intresse för grafisk design är ett plus. Inga förkunskaper eller tidigare engagemang i Uppsalaekonomerna krävs för att söka - så vi på redaktionen hoppas att just DU vill vara en del av Reversen och bidra till Uppsalaekonomernas fantastiska tidning.

Vi söker 1 grafiker. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

UE-poddar för Reversen

UE-poddar söker poddare för höstterminen 2022! UE-poddar är Uppsalaekonomernas egen podd, med ambitionen att släppa veckovisa avsnitt på Spotify under terminens gång. Som poddare arbetar du och din poddpartner självständigt med att producera egna avsnitt. Har du en riktigt bra idé kring poddupplägg? Kom på intervju och pitcha den för oss! Inga förkunskaper eller tidigare engagemang i Uppsalaekonomerna för att söka - så vi redaktörer hoppas att just DU vill vara en del av UE-poddar och bidra till Uppsalaekonomernas egen podd! OBS - podd söks två och två. Skriv in namnet på medsökande, båda behöver söka separat!

Vi söker 1 poddpar. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

UE Open

Är du en golffanatiker som vill lära dig mer om att arbeta med projekt, ge mervärde till ditt CV och träffa nya vänner? Då är detta det perfekta projektet för dig! Som projektmedlem i UE Open kommer du och två andra projektmedlemmar att organisera en hel dag med golf och roligheter. Som grupp har ni stor frihet att hitta på dagens schema, priser och aktiviter! Som projektmedlem i Idrottsutskottet får du även chansen att gå på interna möten och andra häng med de som är engagerade i utskottet. Vi från Idrottsutskottet ser fram emot att träffa och arbeta med dig. Ingen tidigare erfarenhet krävs, ett gott engagemang är allt du behöver. Ansök redan idag!

Vi söker 1 projektledare och 2 projektmedlemmar. Projektet sträcker sig över 16 veckor.

Buddy för Homecoming Weeks HT22

Nätverksledare för Mentorskapsprogrammet HT22

Brinner du för att nätverka och vill vara med och utveckla Uppsalaekonomernas mentorskapsprogram? Nu har du chansen att söka nätverksledare till Mentorskapsprogrammet HT22. Mentorskapsprogrammet är ett nätverk som finns till för att våra medlemmar ska ges en chans för vägledning under sina studier och i uppstarten av sin karriär. Nätverket leds av två stycken nätverksledare som administrerar och leder programmet, samt samordnar aktiviteter för programmets mentorer och adepter. Som projektledare får du en otrolig möjlighet att utveckla ditt kontaktnät och nätverka med både alumner och studenter, det är en väldigt bra merit på CV:t och ett tillfälle där du får chans utveckla dina kunskaper inom projektledning. Låter detta som något för dig? Tveka då inte att söka!

Vi söker 2 nätverksledare. Uppdragets sträcker sig över hela höstterminen.

Nätverksledare för VERA HT22

Vill du vara med och påverka jämställdheten i näringlivet? Då är VERA något för dig! VERA är Uppsalaekonomernas nätverk med fokus på feminism i näringslivet. Vi söker två nätverksledare som tillsammans kommer att anordna olika typer av event under terminen för att främja feminism i näringslivet. Vanligtvis håller man i 4-6 mindre evenemang såsom frukost- och fikamöten med eventuella föreläsare samt kill- och tjejmiddagar. Syftet med VERA är att sammanföra nya, som gamla studenter för att belysa om jämställdhet och motivera samt inspirera varandra till att utveckla sig själva och sitt kontaktnät i professionella sammanhang. Som nätverksledare har man fria händer kring hur evenemangen ska genomföras samt hur syftet ska uppnås, man får även mycket stöd och inspiration från tidigare projektgrupper samt utskottsordföranden. Alla är välkomna att söka oavsett termin eller tidigare engagemang!

Vi söker 2 nätverksledare. Uppdragets sträcker sig över hela höstterminen.

rUEnion

Brinner du för eventplanering och vill vara en del av ett storslaget evenemang där planeringen sträcker sig över en längre period? Då är rUEnion rätt projekt för dig! rUEnion är vår alldeles egna medlemsdag samt ett av de största eventen på året och kommer gå av stapeln i september. I sann festivalanda kommer dagen fyllas med musik, aktiviteter och dans. Vi söker dig som är idérik, kreativ, driven och samtidigt gillar att ha kul. Här får du även tillfälle att utveckla dina kunskaper inom eventplanering!

Vi söker 1 projektledare och 4 projektmedlemmar. Projektet sträcker sig över 12 veckor.

Gräddgasquen HT22

Gräddgasquen är en eftertraktad gasque med "gräddan" av Sveriges ekonomer. Studenter från Uppsala Universitet, Lunds Universitet, Stockholms Universitet och Handels i Stockholm tillbringar en kväll tillsammans i äkta Uppsalamanér! Nu söker vi en projektgrupp som letar efter något roligt och givande. Projektet innebär bl.a. kontakt med våra vänföreningar, nationer, sponsorer, underhållare och många fler. Vi söker dig som är idérik, kreativ, driven och samtidigt gillar att ha kul. Gasquen kommer att gå av stapeln i oktober och är ett av höstens mest populära event!

Vi söker 1 projektledare och 4 projektmedlemmar. Projektet sträcker sig över 14 veckor.

Reccegasquen HT22

Vi söker nu en glad, driven och kreativ projektgrupp som ska se till att Reccegasquen HT22 går till historien! Tillsammans kommer projektgruppen att sköta all nationskontakt, budget, dekorationer och mycket mer! Reccegasquen är en sittning som kommer att gå av stapeln i oktober och deltagarantalet brukar ligga runt 300 sittandes. Perfekt projekt för er som är sugna på att testa projekt inom event, föreningen och inte har fått nog av Recceveckorna!

Vi söker 1 projektledare och 4 projektmedelmmar. Projektet sträcker sig över 14 veckor.

Germany Career Tour

Brinner du för internationella relationer och vill åka iväg på äventyr utanför Uppsala, då är detta helt rätt projekt för dig. Projektet innefattar en resa till Tyskland där studenter får upptäcka vilka otroliga internationella karriärmöjligheter som finns. Tillsammans med din grupp kommer ni med mycket frihet få skapa en resa från början till slut. Vad sägs om att drömma sig bort med en Currywurst eller en Apfelstrudel och samtidigt besöka spännande företag. Säkra din plats till resan redan nu genom att vara med och planera Uppsalaekonomernas andra utomlandsresa sedan pandemin! Ingen förkunskap eller tidigare engagemang krävs - vi i internationella utskottet ser fram emot att få träffa dig!

Vi söker 1 projektledare och 4 projektmedlemmar. Projektet sträcker sig från maj till september.

Studentrepresentant nationalekonomiska institutionen

Vill du vara med och påverka din utbildning, ta del av roliga projekt och få en supermerit på ditt CV? Kolla hit! Sök studentrepresentant! Som studentrepresentant representerar du Uppsalaekonomerna i olika forum till exempel institutionsstyrelser, arbetsgrupper eller intendenturstyrelsen. I dessa diskuteras & beslutas det om olika frågor som på olika sätt rör studenter. Det kan handla om allt ifrån kurslitteratur till lika villkor och studieplatser. Oavsett uppdrag så är det mycket lärorikt & givande, både för studentrepresentanten själv, för gruppen som helhet och i förlängningen hela universitetet. Du får också chansen att projektleda Utbildningsutskottets egna evenemang såsom SM i ekonomi och diverse företagssamarbeten.

Studentrepresentant ekonomisk-historiska institutionen

Vill du vara med och påverka din utbildning, ta del av roliga projekt och få en supermerit på ditt CV? Kolla hit! Sök studentrepresentant! Som studentrepresentant representerar du Uppsalaekonomerna i olika forum till exempel institutionsstyrelser, arbetsgrupper eller intendenturstyrelsen. I dessa diskuteras & beslutas det om olika frågor som på olika sätt rör studenter. Det kan handla om allt ifrån kurslitteratur till lika villkor och studieplatser. Oavsett uppdrag så är det mycket lärorikt & givande, både för studentrepresentanten själv, för gruppen som helhet och i förlängningen hela universitetet. Du får också chansen att projektleda Utbildningsutskottets egna evenemang såsom SM i ekonomi och diverse företagssamarbeten.

RECCEVECKORNA

RECCEVECKORNA

EKONOMRUNDAN

EKONOMRUNDAN

VÅRBALEN

VÅRBALEN

JUBILEUMSBRUNCHEN

JUBILEUMSBRUNCHEN

MEDLEMSDAGEN

MEDLEMSDAGEN

Spontanansökan

Du kan även anmäla ditt intresse för att engagera dig genom att skicka in en spontanansökan genom att klicka här. En spontanansökan gör att du finns i vårt intresseregister om något utskott behöver tillsätta en post som inte ligger i våra tillsättningsperioder. Därav kan du kontaktas löpande av ett av våra utskott.

Om du har några frågor gällande vår spontanansökan kan du kontakta vår Vice Ordförande här nedan:

F.A.Q

Vem kan söka projekt?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad.

Hur går det till?

Under terminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Efter du skickat in din ansökan blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet.