våra projekt

Engagera dig i

Projekt

Varje år anordnar Uppsalaekonomerna flertalet grundläggande utbildningar, fester, sittningar, event tillsammans med ett hundratal företag & mycket mer. Vi har en seglingstävling, flertalet idrottsträningar i veckan, festliga gasquer & vi ger också våra medlemmar möjligheten att åka på ett flertal utlandsresor under ett vanligt år. Detta arbete görs huvudsakligen i projektform av våra ca 400 aktiva medlemmar & självklart vill vi att just du ska vara en av dem så att föreningen kan fortsätta att utvecklas med hjälp av dina kunskaper, perspektiv & idéer.

Engagemang i ett projekt

Som engagerad i ett projekt inom Uppsalaekonomerna får du, liksom om du är aktiv i Reversen, Nätverksledare för VERA eller en del av Marknadsföringsgruppen, Kontaktdagarnas projektgrupp eller UEAM, en meriterande erfarenhet på CV:t, en inbjudan till föreningens omtyckta tackfester & vänner för livet!

Oavsett vad du är intresserad av finns det åtminstonne något projekt för alla då du kan söka projekt inom samtliga av våra utskott. Dessa är indelade i våra tre huvudsakliga ben: Studier, Fritid & Framtid. Utöver detta kan du även att söka dig till våra organ för olika typer av engagemang. Nedan hittar du information om vilka typer av projekt du kan hitta inom respektive ben samt organ: 

studier

Brinner du för att förbättra din utbildning? Då ska du söka projekt inom utbildningsutskottet som jobbar med studiebevakning & att se till att våra medlemmar får den bästa möjliga utbildningen!

fritid

Tycker du det är roligt att ha en fartfylld vardag utanför dina studier & planera event av social karaktär? Då ska du engagera dig inom fritidsbenet!

Under fritidsbenet kan du vara med & arrangera stora fester & tillställningar genom event- eller välkomstutskottet. Om du istället har idrott & hälsa varmt om hjärtat är idrottsutskottet något för dig.

framtid

Är du intresserad av finans eller näringslivet & tycker om att knyta kontakter? Du ska du se vad framtidsbenet har att erbjuda!

Framtidsbenet består av finans-, internationella- & näringslivsutskottet. Alla tre utskotten anordnar ett flertal projekt & evenemang för att du som medlem ska kunna knyta kontakter med näringslivet, redan under din studietid.

operativa organ

Utöver våra utskott består Uppsalaekonomerna också av ett antal organ som du enkelt kan engagera dig inom. 

Om du är intresserad av kreativt skapande inom foto, film eller grafisk design är marknadsföringsgruppen ett fantastiskt forum för dig! Däremot finns en rad andra organ som du kan engagera dig inom såsom… 

Vad finns att söka nu?

Under terminens gång lägger vi kontinueligt ut flertalet tillsättningsperioder där olika utskott & organ lägger ut samtliga projekt som går att söka under den givna tillsättningsperioden. När det finns en aktuell tillsättningsperiod kommer du hitta en länk här nedan. Om det inte finns någon för tillfället men vill du hålla koll på när en ny tillsättningsperiod ligger ute så gör du detta bäst genom att följa vår Facebooksida eller hålla utkik på vår Instagram

Aktuella projekt

Homecoming Weeks

Homecoming Weeks är välkomstveckor för alla master och utbytesstudenter. Det är tre fartfyllda veckor med olika aktiviteter för att förgylla deras första veckor här i Uppsala och se till att de kommer in i studentlivet i och utanför studierna. Allt från att lära känna Uppsala på alla olika sätt till en avslutande gasque efter de tre veckorna. 

Vårbalen

Vårbalen är ett av utskottets största och mest utmanande projekt, men är även en av de mest uppskattade och eftertraktade tillställningar vi arrangerar inom eventutskottet. Uppsalaekonomernas vårbal speglas av stjärnglans. Vi söker en erfaren, driven och kreativ projektgrupp som har en förkärlek till planering, organisering och utmaningar. I projektet ingår alltifrån budget, lokal/nationskonakt, catering, ordna underhållning och dekoration mm.

 

Känns det rätt? Sök! Minst en person i projektgruppen kommer få rollen som nykter kontaktperson under eventet.

Examensgasquen

Vi söker just nu en projektgrupp som ska anordna nästa termins upplaga av Examensgasquen, ett avslut på studietiden som går till historien! Tillsammans kommer projektgruppen att sköta all nationskontakt, budget, dekorationer och mycket mer! Examensgasquen är en sittning som kommer att gå av stapeln i mitten av terminen med cirka 300 sittandes. Det är ett perfekt projekt för dig som är sugen på att testa att göra projekt inom både föreningen och eventutskottet, sök redan idag!

Julkalendern HT21

Vill du kickstarta julen med en massa roliga priser och tävlingar? Genom att anordna Julkalendern kommer du få vara med och utforma årets julkalender och ge alla medlemmar den julkänslan som vi längtar efter fram till och med julafton! 

RECCEVECKORNA

RECCEVECKORNA

COLOR RUN

COLOR RUN

LONDON BANKING WEEK

LONDON BANKING WEEK

KPMG - KICC

KPMG - KICC

P3-GASQUEN

P3-GASQUEN

VÅRBALEN

VÅRBALEN

HONG KONG WEEK

HONG KONG WEEK

Spontanansökan

Du kan även anmäla ditt intresse för att engagera dig genom att skicka in en spontanansökan genom att klicka här. En spontan-ansökan gör att du finns i vårt intresseregister om något utskott behöver tillsätta en post som inte ligger i våra tillsättningsperioder. Därav kan du kontaktas löpande av ett av våra utskott.

Om du har några frågor gällande vår spontanansökan kan du kontakta vår Vice Ordförande här nedan:

F.A.Q

Vem kan söka projekt?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad.

Hur går det till?

Under terminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Efter du skickat in din ansökan blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet.