våra nätverk

Engagera dig i

Våra nätverk

Uppsalaekonomernas nätverk finns till för att du ska kunna ta del av regelbundna evenemang och aktiviteter under hela terminen. Uppsalaekonomerna har olika nätverk var aktiviteter sträcker futsal, padel och volleybollträningar med Uppsalaekonomernas IF till vettiga börstips från Friends & Finance. Nedan finner ni all information om våra olika nätverk om hur du kan delta och ta del av dem. 

Uppsalaekonomernas IF

Detta är den den officiella gruppen för Uppsalaekonomernas idrottsaktiviteter. Gruppens syfte är att informera medlemmarna om de aktiviteter som anordnas av idrottsutskottet samt att fungera som en mötesplats för spontanidrottare av alla dess slag. De träningar som anordnas av Uppsalaekonomerna är helt gratis för alla medlemmar!

För delta på en träning behöver du vara medlem & anmäla dig till de olika träningstillfällena i Facebookgruppen – Uppsalaekonomerna IF.

Förutom träningar delar gruppen information om idrottsutskottets event löpande under terminerna. Dessutom uppmuntras det att se gruppen som ett forum att användaför att uppmana till spontanidrott.

Tveka inte att höra av dig till Idrottsutskottet med frågor, funderingar & idéer. Sen får du självklart inte glömma att gå med i Facebookgruppen!

Friends & Finance

Friends & Finance är Uppsalaekonomernas egna forum som finns i syfte att diskutera allt som rör värdepappershandel, mikroekonomi samt makroekonomi. Letar du efter ett bra aktietips eller ett forum för att diskutera en makroekonomisk trend så har du kommit rätt. I denna gruppen får du en unik chans att dela med dig av tankar & idéer gällande finans men även ta del av spaningar från andra studenter i föreningen Uppsalaekonomerna.

Alumni

Studietiden är en fantastisk tid i allmänhet men för Uppsalaekonomer i synnerhet. Genom föreningen ackumulerar studenter erfarenhet, kunskap & får vänner för livet.

Att minnas varje skattetabell, bolagsform eller Porter-modell är svårt likaså att behålla kontakten med betydelsefulla personer du träffat under studietiden. Det är därför Uppsalaekonomernas alumnätverk utgör en värdefull roll. I Uppsalaekonomernas alumnnätverk förenas före detta Uppsalaekonomer i karriärsevenemang, nätverksträffar & festliga tillställningar. Dessutom fungerar alumnnätverket som kunskapskälla & stöd för Uppsalaekonomernas nuvarande medlemmar. På LinkedIn finns våra två grupper för alumnnätverket under namnen “Uppsalaekonomernas Alumnnätverk”, samt “Uppsalaekonomerna Alumnnätverk- Förtroendevalda”. Glöm inte att skicka in en medlemsförfrågan till dessa för att inte missa chansen att nätverka med gamla Uppsalaekonomer. 

Vårt alumnnätverk arbetar nära alumniföreningen för Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala Universitet (FEK-alumni). Tillsammans finns vi här för dig som på något sätt engagerat dig i  Uppsalaekonomerna & vill upprätthålla den unika gemenskapen detta inneburit även i arbetslivet. 

Förutom karriärevenemang & fester har Uppsalaekonomerna även ett mentorskapsprogram för våra nuvarande medlemmar. Nätverket finns till för att skapa möjligheter till vägledning under studietiden och i uppstarten av karriären för våra medlemmar. Det huvudsakliga syftet med mentorskapsprogrammet är också att skapa inspiration & nätverkande för såväl mentorer som adepter. Vi söker ständigt nya mentorer, inte minst bland våra alumner. Är du intresserad av att bli mentor eller vill läsa mer om programmet kan du göra det nedan. 

KONTAKTUPPGIFTER

Alumniansvarig Uppsalaekonomerna
Lily Pairawan

styrelse.alumni@uppsalaekonomerna.com

+46735789443

Uppsalaekonomernas LinkedIn-profil
https://www.linkedin.com/company/f-reningen-uppsalaekonomerna/

Uppsalaekonomernas LinkedIn Alumnnätverk
https://www.linkedin.com/groups/1965724/

Mentorsskapsprogram

Mentorskapsprogrammet är ett nätverk som finns till för att våra medlemmar ska ges en chans för vägledning under sina studier & i uppstarten av sin karriär. Nätverket går ut på att du som student (adept) kan få chansen att få din alldeles egna mentor från näringslivet som kan ge dig inspiration och tips till framtiden. Nätverket leds av två stycken nätverksledare som administrerar & leder programmet, samt samordnar aktiviteter för programmets mentorer & adepter. Nätverket ligger under Näringslivsutskottet!

Utöver en värdefull kontakt får du som deltagare möjlighet att delta på unika event, något vi tror att både du som mentor & adept kommer ha stor glädje av!

Frågor om mentorskapsprogrammet

Vilka huvudsakliga värden syftar programmet att skapa?

 • Vägledning & inspiration för studenter.
 • Nätverkande för såväl mentorer som adepter.
 • Värdefulla kontakter inför framtiden.

Hur blir man Adept?

 • Du är medlem i Föreningen Uppsalaekonomerna
 • Du åtar dig att vara en del av programmet under ett år (två terminer)
 • Du har möjlighet att träffa mentorn i Uppsala två gånger per termin (Beroende på smittläge & överenskommelse med mentor)

Hur blir man mentor?

 • Du har tagit examen för mer än fem år sedan
 • Du har en koppling till Uppsala universitet eller Uppsala som stad
 • Du åtar dig att delta på info-/mingelkväll en gång per termin
 • Du har möjlighet att träffa adepten i Uppsala minst två gånger per termin (Beroende på smittläge & överenskommelse med adept.)
 • Du åtar dig ett års (två terminer) mentorskap åt en eller fler adepter

Hur söker man till Mentorskapsprogrammet?

Under Tillsättningsperiod #3 (ca 22:a – 29:e mars) öppnar vi ansökan till att bli nätverksledare för Uppsalaekonomernas Mentorskapsprogram. Ansökan till att bli adept/mentor öppnar senare under våren. Håll utkik på vår Facebook för mer information. 

UE Jammar

UE Jammar är föreningens grupp för alla som är intresserade av musik. Jammen är öppna för alla som vill, för såväl dig som spelat piano sedan barnsben som dig som sjunger skönsång i duschen. För dig som är intresserad så spelar UE Jammar på flertalet av Uppsalaekonomernas tillställningar, ett alltid uppskattat inslag bland våra medlemmar.

För mer information om UE Jammar, kontakta oss nedan:

Har du några funderingar?

Kontakta oss nedan så hjälper vi dig gärna!

F.A.Q

Vem kan söka projekt?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad.

Hur går det till?

Under terminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Efter du skickat in din ansökan blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet.