Näringslivsutskottet

Är du intresserad av att utveckla goda relationer med andra människor, ser dig själv som en ledare och gillar att ta ansvar, eller är det egenskaper du vill utveckla hos dig själv? Då är näringslivsutskottet något för dig!

Utskottets arbete består i första hand av att upprätta nya kontakter men även att utveckla och värna om tidigare relationer med svenska och internationella företag och organisationer. Vi fungerar som en brygga mellan studenter och företag. Därför anordnar näringslivsutskottet varje år ca 20 event i varierande omfattning; alltifrån internationella case-tävlingar, företagspresentationer, workshops, företagsbesök, frukost- och lunchföreläsningar.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du vill engagera dig i näringslivsutskottet, eller om du har några frågor.

Om oss

Näringslivsutskottet består av, utöver sina projektgrupper, en ordförande och en vice ordförande. Det är vi som har övergripande ansvar för utskottet och dess projekt. Våra arbetsuppgifter är att vägleda projektgrupper och förmedla utskottets verksamhet till medlemmarna genom olika typer av möten och evenemang. Vår funktion är att agera som en brygga mellan studenter och företag, för att göra just din studietid här i Uppsala så värdefull som möjligt.

Har du några frågor om oss, utskottet eller våra projekt – hör av dig! Vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha. Du når oss enklast på naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com eller via telefon!

Utskottsmöten

Näringslivsutskottets möten äger rum var tredje måndag mellan 16:15-17:00 med start i augusti. Varje möte innefattar ett nytt tema eller en ny gäst. Det kan vara allt från CV- och intervjuteknik, stresshantering och Guesstimates till olika gästföreläsningar. Dessa möten är fantastisk möjlighet för att få lite mer kött på benen inför arbetslivet. Obs! Nu under pågående pandemin så sker våra möten digitalt samt på oregelbundna datum. Håll utkik på Uppsalaekonomernas Facebook för kommande möten. Varmt välkommen!

Projekt

 • Equal March

  I samarbete med Finansutskottet arrangeras detta event på internationella kvinnodagen den 8:e mars med syfte att belysa problematiken kring att män och kvinnor fortfarande behandlas olika i många branscher. Dagen kommer att innehålla föreläsningar och workshops tillsammans med personer som på olika sätt inspirerar studenter, och för att arbeta mot ett mer jämställt arbetsliv och samhälle. Dagen avslutas med en sittning på nation.
  Under Equal March VT20 gästades vi av representanter av Grant Thornton, Karin Schreil, VD på IT-bolaget Evry samt ekonomi PT:n Mia Ingelström.

  Kontakt: equalmarch@uppsalaekonomerna.com

 • Discover EY

  I projektet Discover EY så får ett antal studenter chansen att under avslappnade former besöka EY på sitt kontor i Stockholm. Under kvällens gång får du förutom att lära känna företaget en inblick i hur det är att jobba som revisor och konsult. Du kan även lära dig grunderna i hur man löser ett case och inte minst lite tips och tricks för hur du presterar som bäst i en intervju. Det här vill du inte missa!

  Kontakt: ey@uppsalaekonomerna.com

 • Företagsbesök

  Företagsbesök anordnas av Näringslivsutskottet och Uppsalaekonomerna i flera olika former och är alltid väldigt uppskattade event. Det kan till exempel handla om att företaget anordnar en CV-workshop, caselösning eller att man tränar presentationsteknik. Det är såklart även en perfekt möjlighet för dig att få en inblick i det som väntar efter studierna. Vem vet? Du kanske även knyter några värdefulla kontakter.

  Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig.

  Kontakt: naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com

 • KPMG Innovation & Collaboration Challenge

  Varje år arrangerar en av våra samarbetspartners, KPMG, sin alldeles egna KICC, KPMG Innovation & Collaboration Challenge. Tävlingen börjar på lokal nivå och sträcker sig sedan via nationella finaler hela vägen till den stora internationella finalen, år 2019 kommer den att hållas i Buenos Aires. Uppsalaekonomerna arrangerar en av de större deltävlingarna innan Sverigefinalen, en heldag fylld med utmanande caselösning med efterföljande sittning och festligheter på nation.

  Kontakt: kpmgcc@uppsalaekonomerna.com

 • Lunchföreläsningar

  Lunchföreläsningar är en perfekt möjlighet för dig som student att lära dig om saker som inte tas upp på föreläsningarna. Är det en speciell bransch du vill veta mer om? Ett internship du vill söka? Eller behöver du kanske bara en inspirationspaus i plugget? Näringslivsutskottet anordnar ett antal lunchföreläsningar varje läsår, både med stora och små företag. Så håll utkik nästa gång det är dags, det är sällan du kan spendera en lunch på ett bättre sätt.

  Vill du veta mer om lunchföreläsningar? Hör av dig till oss i Näringslivsutskottet.

  Kontakt: naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com

 • EY Strike Your Future

  EY Strike Your Future är ett genomgående avslappnat och socialt event som anordnas i samarbete med EY. Under den här helkvällen kommer du att få möjlighet att på tu man hand prata med representanter från EY samtidigt som ni möter varandra på bowlingbanan. Kvällen avslutats självklart med en sittning på nation.

  Kontakt: strikeyourfuture@uppsalaekonomerna.com

 • EY Amazing Case

  EY Amazing Case är ett caseevenemang med tillhörande sittning. Evenemanget består av en eftermiddag med caselösning på EY:s kontor i Uppsala samt en efterföljande sittning på nation. Ett grymt projekt för dig som gillar caselösning och som vill visa framfötterna för EY!

  Kontakt: eyexperience@uppsalaekonomerna.com

 • UE Regattan

  UE Regattan är ett av föreningens största projekt. Här får ett antal studenter möjligheten att under en dag med intensiv segling träffa representanter från några noga utvalda företag, samt avsluta dagen under mer avslappnade former med en efterföljande sittning. Regattan går av stapeln i slutet av våren – detta vill du inte missa!

  Kontakt: ueregatta@uppsalaekonomerna.com

 • Corporate Career Day

  Detta projekt tar studenter som närmar sig sin examen till Stockholm för en rad träffar med några av Sveriges mest spännande företag. Vill du som student höra vad du ska göra för att få det där internshipet eller traineeplatsen som ska ta dig till ditt drömjobb? Då borde du hänga med på det här. Senaste upplagan besöktes företag som FCG och Nordic Choice, två giganter inom respektive bransch där man som ekonom har väldigt häftiga karriärmöjligheter. Missa inte chansen att vara med på årets upplaga, vem vet vilka företag vi besöker då…

  Kontakt: foretagsgruppen@uppsalaekonomerna.com

 • ABCD Deloitte

  ABCD står kort och gott för Audit&Assurance, Business Process Solution, Case och Deloitte, och är ett evenemang vi gör tillsammans med vår huvudsamarbetspartner Deloitte.

  Under en heldag i Uppsala erbjuds studenter möjligheten att få träffa medarbetare från Deloittes olika avdelningar. På förmiddagen introducerar Deloitte sina olika avdelningarna, för att sedan gå över till att lösa matnyttiga case där vi får chansen att känna på hur det dagliga arbetet på varje avdelning kan se ut. Dagen rundas sedan av med en middag tillsammans med Deloittes representanter, en perfekt chans till att skapa nya kontakter och få veta mer om Deloitte.

  Kontakt: deloitte@uppsalaekonomerna.com

 • PwC Risk

  Ett nytt event där du i avslappnad och rolig miljö får möjligheten att träffa representanter från PwC samtidigt som du får utmana dig själv i en spännande idrottsaktivitet. Detta ger dig möjligheter att knyta kontakter och lära dig mer om företaget.

  Kontakt: pwc@uppsalaekonomerna.com

 • KPMG Let the games begin

  En kväll i spelens anda! Ta chansen och möt företagsrepresentanter under en mindre formell tillställning. Biljard, shuffleboard och dart blandat med trevligt mingel med en efterföljande middag på Interpool i Uppsala. Let the games begin!

  Kontakt: kpmg@uppsalaekonomerna.com

 • Why PwC?

  Why PwC? Lär känna PwC, dess avdelningar och företagsrepresentanter under en fullspäckad kväll hos PwC! Föreläsning, debattpanel och mingel med efterföljande middag på deras kontor i Stockholm.

  Kontakt: pwc@uppsalaekonomerna.com

 • Casekväll med Procure it Right

  I samarbete med Juridiska föreningen och STS-sektionen anordnas en casekväll med konsultbolaget Procure it Right. Ett ypperligt tillfälle att träna på dina casekunskaper genom samarbete med studenter från institutioner.

  Kontakt: naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com