KPMG International Case Competition 2015

Näringsliv

Är du intresserad av att utveckla goda relationer med andra människor, ser dig själv som en ledare och gillar att ta ansvar, eller om det är egenskaper du vill utveckla hos dig själv? Då är näringslivsutskottet något för dig!

Utskottets arbete består i första hand av att upprätta nya kontakter men även att utveckla och värna om tidigare relationer med svenska och internationella företag och organisationer. Därför anordnar näringslivsutskottet varje år ca 20 event i varierande omfattning; alltifrån internationella case-tävlingar, företagspresentationer, workshops, företagsbesök, frukost- och lunchföreläsningar.

Tveka inte på att höra av dig till oss om du vill engagera dig i näringslivsutskottet.

Projekt

 • Case Capgemini

  Har du velat söka till en casetävling, men inte riktigt vågat ta steget? Då är detta case något för dig. Under tre dagar får alla lag inspirationsföreläsningar, caseutbildning samt lösa ett case från utformat av Capgemini Consulting. Här tas inget för givet, samtidigt som caset i sig brukar vara riktigt utmanande. Lagen får möjlighet att förbereda sig väl med tips och tricks från mer rutinerade i sammanhanget samtidigt som de på riktigt får delta i en casetävling. Dagarna avslutas traditionsenligt med sittning på nation.

  Kontakt: uca@uppsalaekonomerna.com

 • Deloitte Beach Volley

  Deloitte Beach Volley är en turnering som äger rum under början av sommaren. Huvudfokus här är att studenterna ska få en chans att under avslappande former lära känna Deloitte som företag och dess representanter. Dagen brukar avslutas med ett gemensamt mingel och grillning på Borgen. Föga förvånande brukar det här eventet vara väldigt populärt så håll utkik när det närmar sig!

  Email: deloitte@uppsalaekonomerna.com

 • Equal March

  I samarbete med Finansutskottet arrangeras detta event på internationella kvinnodagen den 8:e mars med syfte att belysa problematiken kring att män och kvinnor fortfarande behandlas olika i många branscher. Dagen kommer att innehålla föreläsningar och workshops tillsammans med personer som på olika sätt inspirerar studenter, och för att arbeta mot ett mer jämställt arbetsliv och samhälle. Dagen avslutas med en sittning på nation.

  Under Equal March VT18 gästades vi av Annika R. Malmberg, Allbright, Karriärpodden samt Birgitta Ohlsson!

  Kontakt: equalmarch@uppsalaekonomerna.com

 • Discover EY

  I projektet Discover EY så får ett antal studenter chansen att under avslappnade former besöka EY på sitt kontor i Stockholm. Under kvällens gång får du förutom att lära känna företaget en inblick i hur det är att jobba som revisor och konsult. Du kan även lära dig grunderna i hur man löser ett case och inte minst lite tips och tricks för hur du presterar som bäst i en intervju. Det här vill du inte missa!

  Email: ey@uppsalaekonomerna.com

 • Företagsbesök

  Företagsbesök anordnas av näringslivsutskottet och Uppsalaekonomerna i flera olika former och är alltid väldigt uppskattade event. Det kan till exempel handla om att företaget anordnar en CV-workshop, caselösning eller att man tränar presentationsteknik. Det är såklart även en perfekt möjlighet för dig att få en inblick i det som väntar efter studierna. Vem vet? Du kanske även knyter några värdefulla kontakter.

  Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig.

  Kontakt: naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com

 • KPMG International Case Competition

  Varje år arrangerar en av våra samarbetspartners, KPMG, sin alldeles egna KICC, KPMG International Case Competition. Tävlingen börjar på lokal nivå och sträcker sig sedan via nationella finaler hela vägen till den stora internationella finalen, år 2017 höll den i Kuala Lumpur. Uppsalaekonomerna arrangerar en av de större deltävlingarna innan Sverigefinalen, en heldag fylld med utmanande caselösning med efterföljande sittning och festligheter på nation.

  Kontakt: kpmgcc@uppsalaekonomerna.com

 • Lunchföreläsningar

  Lunchföreläsningar är en perfekt möjlighet för dig som student att lära dig om saker som inte tas upp på föreläsningarna. Är det en speciell bransch du vill veta mer om? Ett internship du vill söka? Eller behöver du kanske bara en inspirationspaus i plugget? Näringslivsutskottet anordnar ett antal lunchföreläsningar varje läsår, både med stora och små företag. Så håll utkik nästa gång det är dags, det är sällan du kan spendera en lunch på ett bättre sätt.

  Vill du veta mer om lunchföreläsningar? Hör av dig till oss i Näringslivsutskottet.
  Kontakt: naringslivsutskottet@uppsalaekonomerna.com

 • PWC Boule

  PWC Boule är ett socialt event där företagsrepresentanter och studenter gör upp på boulebanan. Under kvällen får ni dessutom chans att umgås på en av stadens nationer. Ett mer avslappnat sätt att lära känna PWC och vad de gör får du svårt att hitta.

  pwcboule@uppsalaekonomerna.com

 • Strike Your Future

  Strike Your Future är ett genomgående avslappnat och socialt event som anordnas i samarbete med EY. Under den här helkvällen kommer du att få möjlighet att på tu man hand prata med representanter från EY samtidigt som ni möter varandra på bowlingbanan. Kvällen avslutats självklart med en sittning på nation.

  Kontakt: strikeyourfuture@uppsalaekonomerna.com

 • EY - the EY experience

  I yrkeslivet blir det allt vanligare att jobba i team, men hur arbetar man i ett team som man själv inte har fått välja? Det här och mycket mer kommer EY att hjälpa dig att ta reda på under den här fullspäckade dagen med teamaktiveter. Dagen avslutas självklart med en sittning på en av stadens nationer.

  Email: teameventey@uppsalaekonomerna.com

 • UE Regatta

  UE Regattan är ett av föreningens största projekt. Här får ett antal studenter möjligheten att under en dag med intensiv segling träffa representanter från några noga utvalda företag, samt avsluta dagen under mer avslappnade former med en efterföljande sittning. Regattan går av stapeln i slutet av våren, det här vill du inte missa.

  Kontakt: ueregatta@uppsalaekonomerna.com

 • Corporate Career Day

  Detta projekt tar studenter som närmar sig sin examen till Stockholm för en rad träffar med några av Sveriges mest spännande företag. Vill du som student höra vad du ska göra för att få det där internshipet eller traineeplatsen som ska ta dig till ditt drömjobb? Då borde du hänga med på det här. Senaste upplagan besöktes företag som FCG och Nordic Choice, två giganter inom respektive bransch där man som ekonom har väldigt häftiga karriärmöjligheter. Missa inte chansen att vara med på årets upplaga, vem vet vilka företag vi besöker då…

  Kontakt: nlg@uppsalaekonomerna.com