Välkomstveckor

Att välkomna nya studenter till vår fantastiska stad är något som ligger vår förening väldigt varmt om hjärtat. Vi erbjuder tre olika välkomstveckor för alla olika typer av studenter som befinner sig i olika skeden i sina studier. 

Varje termin anordnar vi välkomstveckor för nya studenter, de så kallade Recceveckorna. Dessa välkomstveckor är inriktade på studenter som gör sin första termin i Uppsala, men finns även till för dig som kanske läser din första ekonomirelaterade termin. Recceveckorna pågår under varje termins första sex veckor, där du får ta del massor av olika event som mynnar ut med att ett lag vinner den åtråvärda reccepokalen. Förbered dig på mycket spexande, nya kompisar och massor av andra roliga aktiviteter!

För att delta under Recceveckorna behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna. Medlemskapet är gratis och du kan enkelt registrera dig här! Detta betyder att vem som helst kan delta, oavsett program eller kurs. Håll koll på Uppsalaekonomernas Facebooksida för att se när anmälan till Recceveckorna öppnar och stänger. Efter anmälan kommer du få en reccefolder skickad till dig i samband med ditt antagningsbesked med mer info. 

Förutom Recceveckorna har vi välkomstveckor vid namn Buddy System. Dessa riktar sig mot utbytesstudenter från andra länder som kommer till Uppsala för att studera. Varje utbytesstudent blir tilldelad en “Buddy” som finns med som extra stöd under utbytet. Buddy System pågår vanligtvis i två veckor där vi visar utbytesstudenterna hur studentlivet ser ut i Uppsala! Vi har till exempel sittningar, visar alla nationer samt resten av Uppsalas alla smultronställen! Utbytesstudenterna får en inbjudan från respektive institution så fort de kommer till Uppsala. Sugen på att vara en del av Buddy System? Håll utkik i våra sociala kanaler efter tillsättningsperiod tre och fyra, eller hör av dig till Välkomstutskottet!

Föreningen anordnar även Master Welcoming Weeks för masterstudenter, såväl svenska som internationella. Master Welcoming Weeks pågår i två veckor och erbjuder studenterna bland annat sittningar/gasquer där de kan lära känna sina studiekamrater. För masterstudenter som inte har studerat i Uppsala tidigare visar vi såklart även upp denna fantastiska stad som är vårt hem. För att delta behöver du vara medlem i Uppsalaekonomerna, vilket du kan läsa mer om ovan. Är du sugen på att arrangera detta? Håll utkik efter tillsättningsperiod tre eller fyra på våra sociala kanaler, eller hör av dig till välkomstutskottet!

Genom att delta på våra välkomstveckor kommer din första tid i Uppsala bli fantastisk. Du kommer att få göra massor av kul aktiviteter och framförallt få vänner för livet!

Skicka gärna ett mail om du har ytterligare frågor till:

valkomstutskottet@uppsalaekonomerna.com