våra projekt

Engagera dig i

Projekt

Varje år anordnar Uppsalaekonomerna flertalet grundläggande utbildningar, fester, sittningar, event tillsammans med ett hundratal företag & mycket mer. Vi har en seglingstävling, flertalet idrottsträningar i veckan, festliga gasquer & vi ger också våra medlemmar möjligheten att åka på ett flertal utlandsresor under ett vanligt år. Detta arbete görs huvudsakligen i projektform av våra ca 400 aktiva medlemmar & självklart vill vi att just du ska vara en av dem så att föreningen kan fortsätta att utvecklas med hjälp av dina kunskaper, perspektiv & idéer.

Engagemang i ett projekt

Som engagerad i ett projekt inom Uppsalaekonomerna får du, liksom om du är aktiv i Reversen, Nätverksledare för VERA eller en del av Marknadsföringsgruppen, Kontaktdagarnas projektgrupp eller UEAM, en meriterande erfarenhet på CV:t, en inbjudan till föreningens omtyckta tackfester & vänner för livet!

Oavsett vad du är intresserad av finns det åtminstonne något projekt för alla då du kan söka projekt inom samtliga av våra utskott. Dessa är indelade i våra tre huvudsakliga ben: Studier, Fritid & Framtid. Utöver detta kan du även att söka dig till våra organ för olika typer av engagemang. Nedan hittar du information om vilka typer av projekt du kan hitta inom respektive ben samt organ: 

studier

Brinner du för att förbättra din utbildning? Då ska du söka projekt inom utbildningsutskottet som jobbar med studiebevakning & att se till att våra medlemmar får den bästa möjliga utbildningen!

fritid

Tycker du det är roligt att ha en fartfylld vardag utanför dina studier & planera event av social karaktär? Då ska du engagera dig inom fritidsbenet!

Under fritidsbenet kan du vara med & arrangera stora fester & tillställningar genom event- eller välkomstutskottet. Om du istället har idrott & hälsa varmt om hjärtat är idrottsutskottet något för dig.

framtid

Är du intresserad av finans eller näringslivet & tycker om att knyta kontakter? Du ska du se vad framtidsbenet har att erbjuda!

Framtidsbenet består av finans-, internationella- & näringslivsutskottet. Alla tre utskotten anordnar ett flertal projekt & evenemang för att du som medlem ska kunna knyta kontakter med näringslivet, redan under din studietid.

operativa organ

Utöver våra utskott består Uppsalaekonomerna också av ett antal organ som du enkelt kan engagera dig inom. 

Om du är intresserad av kreativt skapande inom foto, film eller grafisk design är marknadsföringsgruppen ett fantastiskt forum för dig! Däremot finns en rad andra organ som du kan engagera dig inom såsom… 

Vad finns att söka nu?

Under terminens gång lägger vi kontinueligt ut flertalet tillsättningsperioder där olika utskott & organ lägger ut samtliga projekt som går att söka under den givna tillsättningsperioden. När det finns en aktuell tillsättningsperiod kommer du hitta en länk här nedan. Om det inte finns någon för tillfället men vill du hålla koll på när en ny tillsättningsperiod ligger ute så gör du detta bäst genom att följa vår Facebooksida eller hålla utkik på vår Instagram

Aktuella projekt

Julfesten

Vi söker en projektgrupp som vill vara med och anordna Julfesten, föreningens avtackningsfest för alla som varit engagerade i projekt under den gångna terminen. Ett perfekt första projekt som inkluderar att anordna en maskeradsittning för ca 200 personer, jobba med budget, nationskontakt samt kommunikation med utskotten inom Uppsalaekonomerna. Julfesten brukar vara en hejdundrande fest som är utomordentligt uppskattad av dess gästerna. Som projektledare har man övergripande ansvar för projektgruppen men även över projektets budget. Detta projekt är ett bra för att skaffa erfarenheter kring hur det är att driva ett projekt inom föreningen.

Copenhagen Future Track

Är du intresserad av en internationell karriär, en fortsatt utbildning vid Copenhagen Business School, företagsbesök på världsledande bolag eller kanske bara Köpenhamn som stad överlag? Då ska du se hit! Nu söker vi 1 projektledare samt 4 projektmedlemmar till projektgruppen som ska anordna Uppsalaekonomernas allra första upplaga av Copenhagen Future Track - en karriärsresa till Köpenhamn i vår! Projektet är planerat att gå av stapeln våren 2022, och kommer bestå av besök på branschledande företag, CBS, samt av olika aktiviteter och annat kul.


Som projektmedlem har du - tillsammans med det Internationella Utskottet - ansvar för att planera och utföra denna karriärsresa. Som engagerad får du inte bara forma resan, dess innehåll och upplägg samt åka med, du erhåller också allt som ett engagemang inom Uppsalaekonomerna innebär - gemenskap, nätverkande samt nya kontakter och kunskap!
Copenhagen Future Track är projektet du inte vill missa - ta chansen och sök! Alla medlemmar är välkomna att söka, oavsett termin eller tidigare engagemang inom Uppsalaekonomerna!


Ansökan stänger söndag, 31/10.

Go Global Group

Brinner du för nätverkande, lärorika och roliga event, samt möjligheterna som väntar i en internationell karriär? Då är Go Global Group möjligheten till engagemang för dig!

Nu är ansökningsperioden öppen till Go Global Group - projektet som kommer bidra till att fortsätta bygga broar mellan Uppsalas studenter och den internationella arbetsmarknaden och allt världens olika kulturer har att erbjuda. Vi söker 1 projektledare och 4 projektmedlemmar.

Under vägledning av Internationella Utskottet har Go Global Group ansvaret att under den kommande vårterminen arrangera två till tre event, där det överliggande syftet är att stärka relationer och plattformen mellan studenter, Uppsala och internationella karriärsdrömmar.

Go Global Group är en del av Internationella Utskottets nysatsningar, och ni som projektgrupp kommer således ha stora möjligheter att forma projektet utefter vad endast er kreativitet sätter ramarna för. En pizza-, pasta- och föreläsningskväll med Kinder eller Ferrari? Pubrunda med Business Sweden? Företagsmingel och karaoketävling med Capgemini? Studiebesök på UD i Stockholm? Pucken ligger hos er!
Som engagerad får du inte bara forma Go Global Group’s arbete, utan du erhåller även allt som ett engagemang inom Uppsalaekonomerna innebär - gemenskap, nätverkande, samt nya kontakter och värdefull kunskap. Posten sträcker sig från tillsättning till vårterminen 2022’s slut.
Låter detta intressant? Tveka då inte att söka! Alla är välkomna att ansöka oavsett termin eller tidigare engagemang inom Uppsalaekonomerna.
Ansökan stänger söndag, 31/10.

Equal March

Den 8 mars är det Internationella Kvinnodagen och då kommer ett antal personer inom främst finans och näringsliv att besöka Uppsala. Nyckelorden som ska genomsyra dagen är att problematisera, motivera och inspirera. Efter en eftermiddag fylld med föreläsningar och workshops kommer vi att avsluta dagen på nation för en gemensam sittning. Vi söker dig som är kreativ, kan ta stort eget ansvar och kunna arbeta självständigt. Projektledare
Här söker vi dig som är bekväm att ta beslut och delegera. Det krävs att du har förmågan att leda en grupp utan svårigheter och kunna ta ett tidigare aldrig genomfört projekt från start till mål. Detta innebär att du ska ha någorlunda koll på budgetering och projektledning. Vi ser gärna att du gjort projekt i föreningen tidigare, det är dock inget krav. Marknadsföringsansvarig
Vi söker dig som är kreativ, tänker nyskapande och utanför ramarna. Till detta projekt ser vi stor potential i marknadsföringsstrategier och vi ser gärna att du delar denna vision. Inga färdigheter inom dataprogram krävs. Sponsoransvarig
Här söker vi dig som är orädd och prestigelös. Det ska inte finnas några större hinder i att våga lyfta på luren för att jaga spons. Du ska snarare bli sporrad av utmaningar. Du kommer ha huvudansvar i att se till att projektet får in finansiell såväl som produktspons.
Eventansvarig/Koordinator
Här söker vi dig som på ett strukturerat sätt kan planera och koordinera en heldag med olika aktiviteter. Dagens efterföljande sittning kommer även att vara ditt ansvar vilket innebär nationskontakt i allt från underhållning, menyförslag och prisbilder. I början av projektet kommer du att arbeta mer tillsammans med föreläsningsansvarig för att senare ta vid eventrollen.
Föreläsningsansvarig
Denna post kommer att vara som mest intensiv i början av projektet. Vi ser därför gärna att du är beredd på en rivstart, senare kommer du att stötta resterande delar av projektgruppen. Vi ser gärna att du har ett intresse och en viss kunskap om näringsliv- och finansbranschen för att kunna skapa en bredd i eventuella föreläsare.

Womens Career Day

Identifierar du dig som kvinna och är intresserad av finans? Är du idérik, driven och vill samla värdefulla erfarenheter inför framtiden? Då är projektet Women’s Career Day något för dig. Som en del av projektgruppen kommer du få vara med och utforma en dag där kvinnor får en unik möjlighet att nätverka med företag inom finansbranschen. Till projektet, som går av stapeln 4 december, söker vi en projektledare och två projektmedlemmar. Arbetet kommer att inkludera projektledning, företagskontakt, tidsplanering av projektdagen samt upprättande av budget. Förra året besöktes företag som Goldman Sachs, Nordea, Danske Bank och Deloitte. Låter detta som något för dig? Sök till WCD idag!

General för Recceveckorna VT22

Älskade du Recceveckorna? Gillar du att planera? Har du ideer för hur vi kan utveckla Recceveckorna? Är du en strukturerad person? Passar du bra i vit skjorta?

Aktietävlingen

Brinner du för aktier och sparande? Vill du vara med och starta upp och driva ett projekt där medlemmar får sätta sina kunskaper på prov? Just nu nu söker vi två drivna och kreativa projektledare till förra årets succéprojekt “Aktietävlingen”. Ett projekt som går ut på att förutspå aktiers utveckling på marknaden. Låter detta intressant? Sök redan idag för att driva ett spännande och lärorikt projekt inom Uppsalaekonomerna.

RECCEVECKORNA

RECCEVECKORNA

COLOR RUN

COLOR RUN

LONDON BANKING WEEK

LONDON BANKING WEEK

KPMG - KICC

KPMG - KICC

P3-GASQUEN

P3-GASQUEN

VÅRBALEN

VÅRBALEN

HONG KONG WEEK

HONG KONG WEEK

Spontanansökan

Du kan även anmäla ditt intresse för att engagera dig genom att skicka in en spontanansökan genom att klicka här. En spontan-ansökan gör att du finns i vårt intresseregister om något utskott behöver tillsätta en post som inte ligger i våra tillsättningsperioder. Därav kan du kontaktas löpande av ett av våra utskott.

Om du har några frågor gällande vår spontanansökan kan du kontakta vår Vice Ordförande här nedan:

F.A.Q

Vem kan söka projekt?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad.

Hur går det till?

Under terminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Efter du skickat in din ansökan blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet.