Vice Ordförande i Idrottsutskottet

Vice ordförande i Idrottsutskottet (1 plats, 2 terminer)

  • Vice ordförande väljs på stämman varje termin och kliver sedan på som ordförande sin andra termin i utskottet.

Vad innebär posten?

Som vice ordförande och senare ordförande i Idrottsutskottet ansvarar man för att sammanställa utskottets budget, planera och hålla i intressanta utskottsmöten samt att agera stöd åt utskottets projektgrupper som arrangerar föreningens idrottsrelaterade projekt såsom idrottsträningar, idrottsturneringar och sportresor. Dessutom ingår tillsättningar av projektgrupper, uppstartsmöten, löpande coachning, hallbokning samt dokumentation. Ordförande närvarar även i föreningens utskottsgrupp som sammanträder varannan vecka.

Vem söker vi? Vem passar på posten?

Till posten som Vice ordförande och senare ordförande i Idrottsutskottet söker vi dig som är strukturerad, gillar att ha många bollar i luften och är en god ledare. Vilja att knyta nya kontakter, ett genuint sportintresse och en stor vilja att utveckla föreningen är andra egenskaper  som gör dig lämpad för posten.

Har du fler frågor om posten? Tveka inte att höra av dig till Idrottsutskottet genom att maila idrottsutskottet@uppsalaekonomerna.com

Intervju – Emma Nytell, vice ordförande i Idrottsutskottet VT19

Vad är det roligaste med din roll?

Att få träffa alla träningsglada och drivna människor, planera grymma projekt med våra projektgrupper och att ha ett nära samarbete med sin ordförande då vi tar mycket hjälp av varandra!

Vad är den största utmaningen med din post?
Att fortsätta hålla utskottet intressant i form av spännande möten, att få alla träningar och tränare att fungera varje vecka och att ha många projekt igång hela tiden!

Varför borde man söka just din post?
För att det är SÅ roligt och otroligt lärorikt! Det ger en fantastisk gemenskap, är meriterande, spännande – det blir som ett extra hem och en extra familj om man vill!

Vad är ditt bästa tips inför intervju alt. Stämma?

Var dig själv och förbered dig – det visar bara att du är seriös och verkligen vill detta. Under stämman är det viktigt att andas och ett tips är att göra något oväntat i början för att få uppmärksamhet. Håll hellre ett lite kortare genomtänkt tal än ett för långt som du måste stressa igenom! Och glöm inte att NJUTA! 

Vi ses på stämman!

Läs mer om…


Förtroendevald

De olika förtroendeposterna

Hur processen går till

Vakanta poster

Valberedningen

FAQ