Vice Ordförande i Eventutskottet

Vice ordförande i Eventutskottet (1 plats, 2 terminer)

  • Vice ordförande väljs på stämman varje termin och kliver sedan på som ordförande sin andra termin i utskottet.

Vad innebär posten?
Som vice ordförande och senare ordförande för Eventutskottet ansvarar man för att sammanställa utskottets budget, planera och hålla i intressanta utskottsmöten varannan vecka samt agera stöd åt utskottets projektgrupper som arrangerar föreningens gasquer, baler, temafester och tackfester. Dessutom ingår tillsättningar av projektgrupper, uppstartsmöten, löpande coachning, assistans vid biljettförsäljning, representation på större events samt dokumentation. Ordförande närvarar även i föreningens utskottsgrupp som sammanträder varannan vecka.

Vem söker vi? Vem passar på posten?

Till posten som vice ordförande och senare ordförande i Eventutskottet söker vi dig som är strukturerad, besitter en god problemlösningsförmåga och är en god ledare. Du är orädd för att ta kontakt med nya människor och bjuda på dig själv, motiverar dina projektgrupper och har en stor vilja att utveckla föreningen. Då många av utskottets evenemang äger rum på kvällar och helger kan det ibland krävas att man rycker in lite extra då.

Kvalifikationer:

Har möjlighet att ägna minst 15h/vecka åt posten

Har insikt i postens åtaganden

Har stort intresse för utskottets verksamhetsområde

Är ordinarie medlem i Uppsalaekonomerna

Har du fler frågor om posten? Tveka inte att höra av dig till Eventutskottet genom att maila eventutskottet@uppsalaekonomerna.com

 

Intervju – Dennis Leach, ordförande i Eventutskottet HT18

Vad är det roligaste med din roll?

Jag skulle säga att all uppskattning man får tillbaka reflekterat av det arbete en har lagt på ett event. Samt flexibiliteten och friheten som en tillsammans med en projektgrupp har kring skapandet av eventet är det med posten som sätter det största leendet på mina läppar!

Vad är den största utmaningen med din post?

I och med att en är väldigt engagerad inom utskottets alla projekt så har jag haft det svårt att begränsa arbetet som jag som ordförande i utskottet och inte projektmedlem ska göra. Ibland känns arbetet stressigt och som att man inte har tid att blir ”klar” innan det dyker upp nya saker att ordna – vilket gör det utmanande att finna tid för förändring och förnyelse av projekt inom utskottet.

Varför borde man söka just din post? Varför borde man söka till förtroendevald?

Det är otroligt lärorikt och roligt! Man får arbeta tillsammans med ett gäng fantastiska människor som blir som en andra familj. Utöver det får man en bättre inblick i hur en förening för ca 2500 medlemmar fungerar, vilket är sjukt bra på CV:t och bara allmänt bra för livet.

Vad är ditt bästa tips inför intervju alt. stämma?

Det viktigaste är att en visar STORT intresse av posten, och att en tagit reda på vad rollen innebär. Så du som läser detta är redan på god väg! Se till att fråga de som sitter på posten du är intresserad av att söka. På så vis kan en lära sig mer om utskottet, hur det är att vara förtroendevald och vad som kommer förväntas av en. Genom att veta mer om utskottet/föreningen blir det lättare att svara på frågor under intervjun och att planera ett tal inför stämman.

Läs mer om…


Förtroendevald

De olika förtroendeposterna

Hur processen går till

Vakanta poster

Valberedningen

FAQ