Välkomst

Välkomstutskottet ansvarar för Uppsalekonomernas alla välkomstevent för nya studenter! Vi vill se till att du ska få bästa möjliga start på din studietid i Uppsala och möjligheten att träffa vänner för livet!

Utskottet når ut till alla nya studenter som kommer till Uppsala universitet. Vi har något för alla, oavsett om du studerar ekonomi eller någonting annat, är masterstudent eller utbytesstudent. Vi har hand om tre projekt: Recceveckorna, Master Welcoming Weeks och Buddysystem. Du kan antingen bara delta i våra event, eller vara med och arrangera våra projekt.

Utskottsmöten

Välkomstutskottet håller utskottsmöten på torsdagar var tredje vecka klockan 16.00 på Uppsalaekonomernas föreningslokal Borgen. Här får du reda på allt som är aktuellt inom utskottet och våra projekt men även hur du kan engagera dig. Här kan du även komma förbi om du bara till umgås eller få lite fika.

Om oss

Välkomstutskottet har, utöver sina projektgrupper för respektive event, en ordförande och en vice ordförande som har övergripande ansvar för utskottet. Ordförande och vice fungerar bland annat som stöd och vägledare för projektgrupper, förmedlar kontakt internt genom resten av föreningen samt ansvarar för uppstartsmöten, avstämningsmöten och utskottsmöten. I Välkomstutskottet har ordförande och vice ordförande relativt liknande uppgifter. Ordförande har även budgetansvar och ser över respektive projekts budget, samt utskottsbudgeten.

Ordförande är ansvarig för budgeten och har övergripande ansvar för hela utskottet. Utöver detta så är deltar ordföranden i UG (utskottsgruppen) samt ansvarar för utskottsmötena hos utskottet.

Vice Ordförande är ansvarig för att coacha en handfull projektgrupper. Utöver detta så sitter vice ordförande med i MUM (mål- och utvecklingsmöten) som har fokus på personlig utveckling på flertalet områden samt ledarskap.

Har du några frågor om utskottet, våra projekt eller annat – tveka inte på att kontakta oss. Du når oss enklast via valkomstutskottet@uppsalaekonomerna.com eller via telefon!

 

Projekt

 • Recceveckorna
  Recceveckorna project image

  För att välkomna alla nya studenter anordnar vi de mycket populära Recceveckorna i början av varje termin. Recceveckorna består av event och tävlingar där du tillsammans med ditt lag kan uppleva event som lådbilsrace, togafest och “Battle of Fyrisån”. Denna terminens tema är “Time travellers” och tidigare teman har varit allt från “Five Elements” till “Zoo Island” och “One Wish”. Alla är välkomna att vara med – ny student som gammal student, om du studerar ekonomiprogrammet, en ekonomikurs, eller någonting helt annat! För många är Recceveckorna den roligaste delen av studietiden!

  Kontakt: generalerna@uppsalaekonomerna.com

 • Buddysystem
  Buddysystem project image

  Buddysystem är till för att välkomna nya internationella utbytesstudenter till Uppsala Universitet genom att skapa roliga evenemang som både internationella och svenska studenter kan ta del av. En Buddy i detta sammanhang är en svensk student som har blivit ihop-parad med en internationell student med syftet att finnas där för att svara på frågor och vara en vän att vända sig till.

 • Master Welcoming Weeks
  Master Welcoming Weeks project image

  Master Welcoming Weeks arrangeras varje höst för att introducera alla nya masterstudenter till Uppsala! Under välkomstveckorna anordnas ett antal olika aktiviteter som en pubrunda, en grillning och en gasque!

  Kontakt: masterwelcomingweeks@uppsalaekonomerna.com