Reversen

Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning, skapad av medlemmarna för medlemmarna. Denna digitala medieplattform ska verka som din kikare på föreningen, vad är aktuellt just nu, och vad är aktuellt i samhället idag? Och det bästa? ALLA får skriva för Reversen!

Oavsett om det är din första eller elfte termin som Uppsalaekonom är du välkommen att bidra. Förutom att det är oerhört enkelt att engagera sig i Reversen krävs det inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter. Huvudsaken är att du har ett intresse för text, ljud eller illustration. Om du är intresserad av att engagera dig i Reversen kan du mejla oss på redaktionen eller fylla i vår intresseanmälan.

Vårterminen 2020 digitaliserades vår käre tidning! Digitaliseringen av tidningen medför fler regelbundna uppdateringar och en hel del mer audiovisuellt innehåll. Nytt från terminen VT20 var även projektet UE-poddar, där vem som helst får hålla i ett avsnitt av Uppsalaekonomernas egna podcast. 

Reversen.se rymmer allt från intresseväckande intervjuer, roliga krönikor till matnyttiga tips för studenter. Målet är att Reversen ska erbjuda relevant och underhållande läsning för våra medlemmar. 

Om oss

Reversen har, utöver sina skribenter, grafiker och poddansvariga, en chefredaktör och en redaktör (utskottets vice) som har övergripande ansvar över tidningen. Redaktörerna fungerar bland annat som stöd och vägledare för skribenterna, korrekturläser samtliga texter, har kontakt med hela föreningen på olika vis, samt anordnar utskottsmöten.

Varje termin söker Reversen nya medlemmar. Om du har några frågor eller funderingar om Reversen – tveka inte att kontakta oss! Du når oss enklast på vår gemensamma mailadress reversen@uppsalekonomerna.com eller på våra separata mail eller telefonnummer (se rutan ‘Kontakta oss’). Vi ser fram emot att träffa just dig nästa termin!

Reversens tidningar som släppts innan VT20  finns på Borgen och Ekonomikum för alla som vill läsa. PS! Har du inte möjligheten att läsa ett fysiskt exemplar hittar du nedanför ett axplock av tidigare släppta Reversen-nummer.

Projekt

 • Reversen #1 2017
  Reversen #1 2017 project image

  Årets första Reversen är äntligen här! Temat för numret är studier och i det kan ni läsa om hur man raggar till sig bra betyg, vad som är viktigt när du skriver uppsats och mycket mycket mer. Enjoy!

  Läs mer
 • Reversen #2 2017
  Reversen #2 2017 project image

  Terminens andra Reversen är här, och i detta nummer kan ni läsa om en praktikant i Indiens Silicon Valley, välgörenhet från flera olika perspektiv och flera föreningsevenemang som arrangeras under våren. Trevlig läsning!

  Läs mer
 • Reversen #3 2017
  Reversen #3 2017 project image

  Terminens tredje och sista Reversen har äntligen ankommit till Borgen, Ekonomikum och online! Så ta lägg dig i gräset i sommarvärmen och läs om tips för en sommar i Uppsala, om en skribents besök i Mellanöstern och mycket, mycket mer.

  Läs mer
 • Reversen #1 2019
 • Reversen #2 2019
 • Reversen #3 2019