Reversen

Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning, skapad av medlemmarna för medlemmarna. Denna digitala medieplattform ska verka som din kikare till föreningen, vad är aktuellt just nu, och vad är aktuellt i samhället idag? Och det bästa? ALLA får skriva och bidra utan krav på förkunskap!

Reversen är det utskott som är lättast att engagera sig i. Det krävs ingen förkunskap och alla får vara med, oavsett om det är din första eller elfte termin som Uppsalaekonom är du välkommen att bidra. Huvudsaken är att du har ett intresse för text, fotografi, film, ljud eller illustration. Om du är intresserad av att skriva för Reversen kan du enklast mejla oss på redaktionen eller fylla i vår intresseanmälan.

Föregående termin digitaliserades vår käre tidning!  Digitaliseringen av tidningen medför fler regelbundna uppdateringar och en hel del mer audiovisuellt innehåll. Nytt från föregående termin är projektet UE-poddar. Där vem som helst får hålla i ett avsnitt av Uppsalaekonomernas egna podcast. 

Reversen.se rymmer allt från intresseväckande intervjuer och roliga krönikor till matnyttiga tips för studenter. Dessutom lyfter vi fram engagerade medlemmar och händelser inom föreningen. Filmer och bilder från event och vår egna podcast kommer även de finnas tillgängliga på hemsidan. 

Tidningarna som släppts innan VT20  finns på Borgen och Ekonomikum för alla som vill läsa. Varje nummer belyser ett av Uppsalaekonomernas tre ben: studier, fritid eller framtid. Målet är att Reversen ska erbjuda relevant och underhållande läsning.

Utskottsmöten

TBA 

Deadlines

Deadlines för varje nummer går att hitta i föreningskalendern, i hemsides kalendern, samt att det postas i Reversens egna Facebookgrupp. Är du sugen på att skriva är det bara att gå med där för mer info. Förutom det ovan nämnda så utlyses varje individuell deadline på våra utskottsmöten.

Texter och annat innehåll skickas till reversen@uppsalekonomerna.com

Deadlines HT20 

TBA

Om oss

Reversen har, utöver sina redaktionsmedarbetare, skribenter, grafiker och poddansvariga, en chefredaktör och en redaktör (utskottets vice) som har övergripande ansvar över tidningen. Redaktörerna fungerar bland annat som stöd och vägledare för skribenterna, korrekturläser samtliga texter, har kontakt med hela föreningen på olika vis, samt anordnar utskottsmötena. 

Har du några frågor om Reversen – tveka inte med att kontakta oss. Du når oss enklast på vår gemensamma mailadress reversen@uppsalaekonomerna.com eller separata mail eller telefonnummer (se rutan Kontakta oss).

Projekt

 • Reversen #1 2017
  Reversen #1 2017 project image

  Årets första Reversen är äntligen här! Temat för numret är studier och i det kan ni läsa om hur man raggar till sig bra betyg, vad som är viktigt när du skriver uppsats och mycket mycket mer. Enjoy!

  Läs mer
 • Reversen #2 2017
  Reversen #2 2017 project image

  Terminens andra Reversen är här, och i detta nummer kan ni läsa om en praktikant i Indiens Silicon Valley, välgörenhet från flera olika perspektiv och flera föreningsevenemang som arrangeras under våren. Trevlig läsning!

  Läs mer
 • Reversen #3 2017
  Reversen #3 2017 project image

  Terminens tredje och sista Reversen har äntligen ankommit till Borgen, Ekonomikum och online! Så ta lägg dig i gräset i sommarvärmen och läs om tips för en sommar i Uppsala, om en skribents besök i Mellanöstern och mycket, mycket mer.

  Läs mer
 • Reversen #3 2018
  Reversen #3 2018 project image

  Vårterminens första Reversennummer finns nu på Borgen, Ekonomikum och online. Temat är studier och innehållet är magiskt. Se till att komma över ett exemplar för utsökt läsning!

  Läs mer
 • Reversen #1 2019
 • Reversen #2 2019
 • Reversen #3 2019