Reversen

Reversen är Uppsalaekonomernas medlemstidning, skapad av medlemmarna för medlemmarna. Denna tidning ska verka som din kikare till föreningen, vad är aktuellt just nu, och vad är aktuellt i samhället idag? Och det bästa? ALLA får skriva och bidra utan krav på förkunskap!

Reversen är det utskott som är lättast att engagera sig i. Det krävs ingen förkunskap och alla får vara med, oavsett om det är din första eller elfte termin som Uppsalaekonom är du välkommen att bidra. Huvudsaken är att du har ett intresse för text, fotografi eller illustration. Om du är intresserad av att skriva för Reversen kan du enklast mejla oss på redaktionen eller fylla i vår intresseanmälan.

Tidningen utkommer med tre nummer per termin och finns på Borgen och Ekonomikum för alla som vill läsa. Varje nummer belyser ett av Uppsalaekonomernas tre ben: studier, fritid eller framtid. Målet är att Reversen ska erbjuda relevant och underhållande läsning. Tidningen rymmer allt från intresseväckande intervjuer och roliga krönikor till matnyttiga tips för studenter. Dessutom lyfter vi fram engagerade medlemmar och händelser inom föreningen.

 

Utskottsmöten

Under hösten så kommer vi ha utskottsmöte den 24 september kl 15.00 på Borgen. Där kommer vi diskutera ämnen och teman och motivera studenter till att skriva. Vi kommer presentera redaktionens tankar kring det kommande jubileumsnumret och bjuda in till tankesmedja och diskussion kring vad en kan skriva om.

Releasemingel

Releaseminglet är det första tillfället som våra medlemmar får att läsa tidningen. Under dessa releasmingel så bjuder vi på bubbel och tilltugg, skapar mysig stämning och stökar om KPMG Arenan i Borgen till ett vardagsrum dit medlemmarna kommer för att tillsammans med sina vänner läsa tidningen. Men om du inte skulle ha tid att läsa på plats, går det utmärkt att ta med ett ex av tidningen hem! Det finns tillräckligt med tidningar så att det räcker åt alla!

Deadlines

Deadlines för varje nummer går att hitta i föreningskalendern, i hemsideskalendern, samt att det postas i Reversens egna Facebookgrupp. Är du sugen på att skriva är det bara att gå med där för mer info. Förutom det ovan nämnda så utlyses varje individuell deadline på våra utskottsmöten.

Deadlines HT19:
24/10-2019 

Texter och annat innehåll skickas till reversen@uppsalekonomerna.com

Vi kommer denna termin endast släppa ett nummer av Reversen, detta då Reversen från och med VT20 kommer att vara digital.

Om oss

Reversen har, utöver sina skribenter och fotografer, en chefredaktör och en redaktör (utskottets vice) som har övergripande ansvar över tidningen. Redaktörerna fungerar bland annat som stöd och vägledare för skribenterna, korrekturläser samtliga texter, har kontakt med hela föreningen på olika vis, samt anordnar utskottsmötena och releaseminglen. Reversen har ytterligare en position, Art Director, som ansvarar för hela tidningens layout. Det är denna person som är ytterst ansvarig för sammanställningen och det grafiska utseendet i tidningen.

Har du några frågor om Reversen – tveka inte med att kontakta oss. Du når oss enklast på vår gemensamma mailadress reversen@uppsalaekonomerna.com eller separata mail eller telefonnummer (se rutan Kontakta oss).

 

*Notera att inför ansökan till Förtroendevald VT20, så finns det propositioner uppe för andra läsningen på Höststämman, som gör att posterna Redaktör Reversen och Art Director kommer antingen förändras eller försvinna inför VT20/HT20, om dessa röstas igenom. Ha därför detta i åtanke ifall du väljer att söka dessa poster.
Kontakta valberedningen@uppsalaekonomerna.com eller styrelsen@uppsalaekonomera.com för mer information.

Projekt

 • Reversen #1 2017
  Reversen #1 2017 project image

  Årets första Reversen är äntligen här! Temat för numret är studier och i det kan ni läsa om hur man raggar till sig bra betyg, vad som är viktigt när du skriver uppsats och mycket mycket mer. Enjoy!

  Läs mer
 • Reversen #2 2017
  Reversen #2 2017 project image

  Terminens andra Reversen är här, och i detta nummer kan ni läsa om en praktikant i Indiens Silicon Valley, välgörenhet från flera olika perspektiv och flera föreningsevenemang som arrangeras under våren. Trevlig läsning!

  Läs mer
 • Reversen #3 2017
  Reversen #3 2017 project image

  Terminens tredje och sista Reversen har äntligen ankommit till Borgen, Ekonomikum och online! Så ta lägg dig i gräset i sommarvärmen och läs om tips för en sommar i Uppsala, om en skribents besök i Mellanöstern och mycket, mycket mer.

  Läs mer
 • Reversen #3 2018
  Reversen #3 2018 project image

  Vårterminens första Reversennummer finns nu på Borgen, Ekonomikum och online. Temat är studier och innehållet är magiskt. Se till att komma över ett exemplar för utsökt läsning!

  Läs mer
 • Reversen #1 2019
 • Reversen #2 2019
 • Reversen #3 2019