Ekonomrundan 2017 - Color run edition

Idrottsutskottet

Idrottsutskottet ansvarar för föreningens idrottsverksamhet och anordnar sociala evenemang av idrottsrelaterad karaktär. Vi vill bidra till föreningens medlemmars välmående både fysiskt och psykiskt samt förgylla studietiden för dig som student genom att ge möjlighet att aktivera dig och träffa en mängd olika människor!

Idrottsutskottet vill att du ska må bra och ha en oförglömlig studietid. För att förverkliga detta anordnar vi en mängd idrottsrelaterade aktiviteter. Vi erbjuder varje vecka alla föreningens medlemmar tillfällen att delta på en mängd olika träningar helt kostnadsfritt. Detta är ypperliga tillfällen för dig som student att aktivera dig utan att ha tillgång till ett gymkort eller vara med i ett idrottslag. Där träffar du även medlemmar från varierande terminer och får möjlighet att bekanta dig med dessa!

Utskottet anordnar även projekt i linje med utskottets verksamhet av varierande karaktär. Vi anordnar bl.a. idrottsturneringar, löplopp och sportresor av olika slag. Exempelvis anordnas Universitetsfejden varje vår, en stor fotbollsturnering med efterföljande sittning där vi bjuder in en mängd olika universitet och föreningar från rikets alla hörn. Vi har även en surfresa där vi packar väskorna och beger oss söderut för att njuta av en veckas surfing, fantastiskt sällskap och oförglömliga minnen.

Vi hoppas och tror att vi kan erbjuda dig aktiviteter som förgyller din studietid. Alla våra projekt anordnas av våra medlemmar och vi hoppas att du söker till projektgrupper inom utskottet där du får chansen att sätta din personliga prägel på våra evenemang!

Träningar

Som tidigare nämnt håller idrottsutskottet i flera träningar i veckan som är helt gratis för våra medlemmar. Anmälan till träningar, uppdateringar och informationsutskick sker i en intern Facebook-grupp med namnet Uppsalaekonomernas IF, se till att gå med där! https://www.facebook.com/groups/uppsalaekonomernasif/?ref=ts&fref=ts. Aktuella träningstider finns i Facebook-gruppen men du finner även dessa längst ner på denna sida.

OBS på grund av den rådande pandemin är dessvärre alla träningar inställda tills vidare. Vi hoppas innerligt att kunna erbjuda våra medlemmar härlig idrottsaktivitet så snart som möjligt igen!

Om oss

Idrottsutskottet har, utöver sina tränare och projektgrupper, en utskottsordförande och en vice ordförande som ansvarar för projekten och utskottet i sin helhet. Ordförande och vice agerar som stöd och vägledare för projektgrupperna och ser till att projektgrupperna har alla verktyg för att göra sina projekt så bra som möjligt. Utöver det består ordförande och vices arbete av intern kommunikation till resterande organ inom föreningen, ansvara för hallbokning till träningar, uppstartsmöten och utskottsmöten. Arbetsfördelningen mellan ordförande och vice inom idrottsutskottet är relativt jämn. Den huvudsakliga skillnaden är att ordförande ansvarar för projektens budgetar och utskottsbudgeten samt ska agera som en mentor för vice ordförande.

Har du frågor, funderingar om oss, våra projekt eller något helt annat kontaktar du oss enklast genom vår mailadress idrottsutskottet@uppsalaekonomerna.com. Vill du nå någon av ordförande eller vice ordförande personligen så hittar du våra kontaktuppgifter i rutan Kontakta oss.

Projekt

 • Universitetsfejden
  Universitetsfejden project image

  Idrottsutskottet största event! En stor prestigefylld fotbollsturnering där studentföreningar och skolor från hela Sverige och HT18 även Danmark gör upp om den åtråvärda pokalen. Hela dagen spenderas med fotboll och bra häng och under kvällen bjuds det på en härlig sittning i sann studentikosanda. Turneringen äger rum varje vår!

  Kontakt: universitetsfejden@uppsalaekonomerna.com

 • Ekonomrundan
  Ekonomrundan project image

  Är du snabbast på Eko, behöver du en morot för att motionera eller vill du bara ta del av ett riktigt fett evenemang? Då är detta lopp något för dig! De två senaste upplagorna har präglats av sk. Color Run, hur nästa upplaga ser ut kan vara upp till dig!

  Kontakt: ekonomrundan@uppsalaekonomerna.com

 • FIFA-turneringen
  FIFA-turneringen project image

  Häng med på en soft kväll på borgen och visa upp din fingertoppskänsla över några spännande matcher FIFA!

  Kontakt: fifaturnering@uppsalaekonomerna.com

 • Skidresan
  Skidresan project image

  Varje år i januari anordnar vi en skidresa som går till Alperna där vi förutom att åka skidor, går på afterski och har riktigt roligt en hel vecka innan vi vänder tillbaka till Uppsala för att sätta igång med vårterminen. En resa som ger dig vänner och minnen för livet!

  Kontakt: skidresa@uppsalaekonomerna.com

 • Surfresan
  Surfresan project image

  Här åker ett gäng studenter iväg och surfar en vecka med surflärare och testar på andra spännande aktiviteter. Tidigare år har vi åkt till Marocko och Portugal. Perfekt tillfälle att bättra på brännan under höstterminen och lära känna en massa härliga människor!

  Kontakt: surfresan@uppsalaekonomerna.com

 • Padelturneringen
  Padelturneringen project image

  Padeltennis – annorlunda, kul och fräscht! I vår går den tredje upplagan av Padelturneringen av stapeln! Förra upplagan blev en succé och nu i vår ska en ny vinnare koras!

  Kontakt: padelturneringen@uppsalaekonomerna.com

 • UE Open
  UE Open project image

  Scratch-spelare, singel-handicapare eller bara sugen på att använda dina dammiga klubbor? Under trevliga och avslappnade former får du under denna turnering tävla, motionera och lära känna dina spelkamrater. Mycket bättre kan det inte bli!

  Kontakt: golf@uppsalaekonomerna.com

 • Sportresan
  Sportresan project image

  Det är dags att packa matchkläderna, hämta passet, ta fram det bästa tagget och göra er redo för årets roligaste sportevent! Uppsalaekonomerna tillsammans med idrottsutskottet presenterar i år andra upplagan av ett helt nytt projekt, Sportresan.

  Vi kommer under våren resa till någon av Europas fotbollsstäder för att uppleva världens största sport på allra bästa sätt.

  Våren 2019 reste vi till Tysklands hjärta Berlin för att bl.a. avnjuta en spektakulär match mellan Hertha Berlin och Fortuna Düsseldorf. Matchen spelades på Olympiastadion, Tysklands största arena som rymmer 75 000 personer.

  Läs mer