Universitetshuset

Om Uppsala

Uppsala är Sveriges främsta studentstad och här får du uppleva ett studentliv utöver det vanliga. Många av våra medlemmar beskriver sin tid vid Uppsala universitet som en av de mest minnesvärda perioderna i deras liv. Dessutom är utbildningen i världsklass och ekonomprogrammet vid Uppsala universitet placerar sig alltid bland Sveriges bästa ekonomiutbildningar vid nationella rankningar. Närheten till Stockholm gör även att många företag rekryterar från Uppsalas ekonomiutbildningar.

Utbildning

Uppsala universitet som helhet placerar sig ofta Top 100 i olika rankinglistor av världens bästa universitet och ekonomiutbildningen placerade sig högst av alla i Sverige vid URANKs senaste ranking år 2013.

Vid Uppsala universitet kan du på grundnivå välja mellan huvudämnena Företagsekonomi, Nationalekonomi, Statistik, Ekonomisk historia och Handelsrätt och över 2000 fristående kurser som valbara ämnen. För blivande masterstudenter kan samtliga institutioner erbjuda masterprogram i högsta toppklass.

Om du vill läsa mer om ekonomie kandidatprogrammet kan du göra det här och om du vill läsa mer om masterprogrammen kan du göra det här!

Studentliv

Att Uppsala kallas för Sveriges bästa studentstad beror till stor del på det unika studenlivet som erbjuds här. Med traditioner som gasquer, valborg, baler, temafester och mycket mycket mer blir det snart en vana att se cyklister i frack eller långklänning, att se stora gäng vandra runt på stan i utklädningskläder eller att avsluta utekvällarna i en studentkorridor.

Studentlivet i Uppsala kretsar kring studentkårerna, de 13 nationerna och de otaliga studentföreningar som verkar i staden. Studentkårerna bedriver studiebevakningen vid universitetet och arbetar för att ständigt förbättra utbildningen. Nationerna erbjuder ett stort utbud av restaurangverksamhet, pubar, idrottsaktiviteter, körer och nattklubbar. Föreningarna kan erbjuda studiesociala aktiviteter,  gasquer och kontakter med framtida arbetsgivare. Uppsalas studentliv går egentligen inte att beskriva – kom och upplev det själv!

Kårer och Nationer

För mer information om de andra kårerna och nationerna i Uppsala kan man besöka https://uppsalastudent.com/. Där kan man även skapa ett konto och bli medlem i en nation eller kår (om man är ekonom är det såklart Uppsalaekonomerna man ska bli medlem i) eller läsa om hur man skaffar gästkort.

Alumner

Uppsala universitet grundades år 1477 vilket gör det till Nordens äldsta universitet. Trots att många år har passerat andas staden fortfarande tradition och många kända vetenskapsmän har studerat på universitetet. Vad sägs om Anders Celsius, Carl von Linné, August Strindberg, Karin Boye, Dag Hammarskjöld, Marcus Wallenberg Sr., Anna Lindh, Anders Borg, Nyamko Sabuni och Niklas Zennström för att nämna några? Ta chansen att gå i deras fotspår!