Studiebevakning

 

Uppsalaekonomernas utbildningsarbete kan delas in i tre områden: studentärenden, studiebevakning och påverkansarbete.

Studentärenden är fall där enskilda studenter behöver hjälp i olika frågor. Vi hjälper studenter med alla ärenden som rör studier, från CSN till bedömning av tentor och trakasseriet samt mobbning. Har du en fråga eller vill ha hjälp med något? Kontakta då Uppsalaekonomernas utbildningsutskott på studier@uppsalaekonomerna.com – vi kan hjälpa till med det mesta och i annat fall hjälpa dig att hitta rätt.

För att ta reda på mer om utbildningsutskottet klicka här och hitta vanliga frågor här!

Studiebevakning innebär att aktivt arbeta med att utveckla den utbildningen som ges vid de ekonomirelaterade institutionerna. Inom Uppsalaekonomerna är utbildningsutskottet samt Vice ordförande med utbildningsansvar ansvariga för studiebevakningen. Utbildningsutskottet arbetar med studiebevakning på institutionsnivå medan vice ordförande med utbildningsansvar arbetar på fakultets-, områdes- och central nivå. Strategiska utbildningsrådet arbetar med att strategiskt utveckla studiebevakningen. 

För mer information om strategiska utbildningsrådet klicka här!

Påverkansarbete sker med hjälp av studentrepresentanter. Uppsalaekonomerna har studentrepresentanter verksamma inom institutionsstyrelserna, fakultetsnämnden och olika arbets- och samverkansgrupper. Uppsalaekonomerna sitter även med i UUFS tillsammans med de andra kårerna vid Uppsala universitet och driver gemensamma frågor. 

För att lära dig mer om studentrepresentanternas arbete klicka här!