IT-ansvarig

IT-ansvarig (1 plats, 1 termin)

  • IT-ansvarig väljs på styrelsemöte utav styrelsen i samråd med sittande IT-ansvarig.

Vad innebär posten?

Som IT-ansvarig för Uppsalekonomerna är man ansvarig för hanteringen av föreningens IT-drift och allt IT-relaterat i föreningens lokaler. Det här innebär bland annat att ansvara för administrering av hemsidan och facebook samt att hantera föreningens mailkonton. Förutom det får IT-ansvarig också vara beredd på att lösa problem inom diverse andra områden som på andra sätt berör IT eller annan teknisk support. IT-ansvarig är även en del av föreningens utskottsgrupp och medverkar på möten varannan vecka och diskuterar föreningens verksamhet.

Vem söker vi? Vem passar på posten?

Till posten som IT-ansvarig söker vi dig som har ett intresse för IT och gärna har någon form av erfarenhet av att ha jobbat med hemsidor. Du behöver inte kunna allt sedan tidigare men vi ser gärna att du är en problemlösare som vågar testa olika lösningar då tekniska problem ofta kan innebära sådant man inte stött på tidigare.

Kvalifikationer:

Har möjlighet att ägna minst 15 h/veckan åt posten

Har stor insikt i postens åtaganden

Har stort intresse för – och viss kunskap inom postens verksamhetsområde

Är ordinarie medlem i Uppsalaekonomerna

Har du fler frågor om posten? Tveka inte att höra av dig till det sittande IT-ansvarig genom att maila it@uppsalaekonomerna.com

Intervju – Vilhelm Westberg, IT-ansvarig HT19

Hur skulle du beskriva jobbet som IT-ansvarig?

Jag är en problemlösare inom IT-frågor och allmän support i alla frågor som touchar mitt område. Jag får svara på alla möjliga frågor utöver IT – allt från varför internet inte fungerar till vilket minneskort som är bäst att köpa. Utöver det har jag också hand om uppdatering av hemsidan, mailutskick, allas mailadresser och grupper för mailadresser.

Vad är det bästa med din roll?

Det roligaste med att vara IT-ansvarig är att konstant få (ibland tvingas) lära sig nya saker!

Varför ska man söka till IT-ansvarig?

Man bör söka IT eftersom det är kul och givande att se arbetet bakom allt glamouröst som syns utåt. Att få vara en kugge i maskineriet Uppsalaekonomerna!

Läs mer om…


Förtroendevald

De olika förtroendeposterna

Hur processen går till

Vakanta poster

Valberedningen

FAQ