våra projekt

Engagera dig i

Projekt

Varje år anordnar Uppsalaekonomerna flertalet grundläggande utbildningar, fester, sittningar, event tillsammans med ett hundratals företag & mycket mer. Vi har en seglingstävling, flertalet idrottsträningar i veckan, festliga gasquer & vi ger också våra medlemmar möjligheten att åka på ett flertal utlandsresor under ett vanligt år. Detta arbete görs huvudsakligen i projektform av våra ca 400 aktiva medlemmar & självklart vill vi att just du ska vara en av dem så att föreningen kan fortsätta att utvecklas med hjälp av dina kunskaper, perspektiv & idéer.

Engagemang i ett projekt

Som engagerad i ett projekt inom Uppsalaekonomerna får du, liksom om du är aktiv i Reversen, Nätverksledare för VERA eller en del av Marknadsföringsgruppen, Kontaktdagarnas projektgrupp eller UEAM, en meriterande erfarenhet på CV:t, en inbjudan till föreningens omtyckta tackfester & vänner för livet!

Oavsett vad du är intresserad av finns det åtminstone något projekt för alla då du kan söka projekt inom samtliga av våra utskott. Dessa är indelade i våra tre huvudsakliga ben: Studier, Fritid & Framtid. Utöver detta kan du även att söka dig till våra organ för olika typer av engagemang. Nedan hittar du information om vilka typer av projekt du kan hitta inom respektive ben samt organ: 

studier

Brinner du för att förbättra din utbildning? Då ska du söka projekt inom utbildningsutskottet som jobbar med studiebevakning & att se till att våra medlemmar får den bästa möjliga utbildningen!

Leisure

Tycker du det är roligt att ha en fartfylld vardag utanför dina studier & planera event av social karaktär? Då ska du engagera dig inom fritidsbenet!

Under fritidsbenet kan du vara med & arrangera stora fester & tillställningar genom event- eller välkomstutskottet. Om du istället har idrott & hälsa varmt om hjärtat är idrottsutskottet något för dig.

Future

Är du intresserad av finans eller näringslivet & tycker om att knyta kontakter? Du ska du se vad framtidsbenet har att erbjuda!

Framtidsbenet består av finans-, internationella- & näringslivsutskottet. Alla tre utskotten anordnar ett flertal projekt & evenemang för att du som medlem ska kunna knyta kontakter med näringslivet, redan under din studietid.

operational bodies

Utöver våra utskott består Uppsalaekonomerna också av ett antal organ som du enkelt kan engagera dig inom. 

Om du är intresserad av kreativt skapande inom foto, film eller grafisk design är marknadsföringsgruppen ett fantastiskt forum för dig! Det finns även en rad andra organ som du kan engagera dig inom såsom Reversen & Kontaktdagarna.

Vad finns att söka nu?

Nu är terminens första ”Engagera dig i UE”-period öppen! Den stänger 12e september kl. 23:59. Läs mer om respektive projekt och ansök på länken nedanför!

Aktuella projekt

Grafiker för Reversen

Vill du engagera dig med någonting kreativt inom UE? Om så är fallet kan rollen som grafiker i Reversen vara någonting för dig! Denna post innebär att tillsammans med Reversens redaktörer göra den slutgiltiga sammanställningen av tidningen för att numret ska bli snyggt. Vi söker dig som har driv och ett intresse för skapande och design. Ingen större tidigare erfarenhet av grafisk design krävs. Låter detta som du? Tveka inte på att söka!

Vi söker 1 grafiker. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

Skribent för Reversen

Reversen söker skribenter till höstterminen 2022! Reversen är Uppsalaekonomernas digitala medlemstidning som släpper ett nytt nummer en gång i månaden. Som skribent är du med och skapar tidningen och dess innehåll tillsammans med redaktörerna och Reversens grafiker. I uppdraget ingår det att delta på månadens uppstartsmöte och sedan skriva en artikel per tidningssläpp. Ett tillfälle att växa i sitt skrivande och utvecklas kreativt. Det är även ett utmärkt sätt att knyta nya bekantskaper! Inga förkunskaper eller tidigare engagemang i Uppsalaekonomerna krävs för att söka - så vi på redaktionen hoppas att just DU vill vara en del av Reversen och bidra till Uppsalaekonomernas fantastiska tidning med oss.

Vi söker 1 skribent. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

Nätverksledare för VERA HT22

Vill du vara med och påverka jämställheten i näringlivet? Då är VERA något för dig! VERA är Uppsalaekonomernas nätverk med fokus på feminism i näringlivet. Har du bra ideér, driv och ett stort intresse för både näringsliv och jämställdhet kommer VERA passa dig som handen i handsken. Som del av projektgruppen kommer du att tillsammans med den andra nätverksledaren att anordna olika typer av event under terminen för att främja feminsim i näringslivet. Syftet med VERA är att sammanföra nya, som gamla studenter för att motivera samt inspirera varandra till att utveckla sig själva och sitt kontaktnät i professionella sammanhang. Som nätverksledare har man fria händer hur syftet ska uppnås med stöd och inspiration från tidigare projektgrupp samt utskottsordföranden.

Vi söker 2 nätverksledare. Uppdraget sträcker sig över hela höstterminen.

StatEcon

Under hösten 2022 kommer StatEcon att gå av stapeln och vi söker nu två projektmedlemmar med ett intresse för statistik. Som projektduo kommer ni att planera en dag i statistikens anda. Vi söker två idérika och drivande projektmedlemmar som får möjligheten att själva utforma dagen precis som ni vill med spännande företag! Uppstarten för projektet kommer att börja direkt efter tillsättningsperiodens slut för att ni ska ha tid att kontakta företag och lyckas göra eventet så bra som möjligt. Låter detta som något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi söker 2 projektledare. Uppdraget sträcker sig över 4 till 6 veckor.

Volleybollturneringen

Vill du engagera dig i Uppsalaekonomerna men vet inte hur? Sluta leta, du har hittat rätt! Vi söker nu en driven projektgrupp som vill arrangera 2022 års upplaga av Volleybollturneringen. Du kommer tillsammans med dina projektmedlemmar vara ansvarig för att bestämma upplägget för dagen, planera spelschema, marknadsföra och se till att du och alla som medverkar får en oförglömlig dag. Vi söker dig som tar stolhet i ditt arbete, har ett intresse för idrott och som vågar tänka utanför boxen. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Låter detta som du? Tveka inte att söka!

Vi söker 1 projektledare och 2 projektmedlemmar. Uppdraget sträcker sig över 6 till 7 veckor.

Spökbollsturneringen

Vill du vara med och planera Uppsalas roligaste idrottsevent? Då är detta något för dig. Uppsalaekonomerna bjuder in till en spökbollsturnering där alla är välkomna, självklart avslutsr vi dagen med en gasque! Genom att engagera dig nu får du inte bara möjligheten att ta del av Uppsalaekonomernas gemenskap utan även chansen att lära dig mycket och träffa massa nytt folk. Inga tidigare erfarenheter krävs, ta nu chansen och sök till spökbollsturneringen!

Vi söker 4 projektmedlemmar. Uddraget sträcker sig till mitten av december.

Studentrepresentant statistiska institutionen

Vill du vara med och påverka din utbildning, ta del av roliga projekt och få en supermerit på ditt CV? Kolla hit! Sök studentrepresentant! Uppsalaekonomerna har en enorm bredd av evenmang, men föreningens huvudsyfte är att bevaka och utveckla utbildningen. Posten som stduentrepresentant handlar om att jobba med studiebevakning tillsamans med utbildningsutskottet samt planera, delta och genomföra roliga events. Din roll som studentrepresentant är otroligt viktig för dina klasskamrater och framtida ekonomistudenter, du kan göra stor påverkan och förändra utbildningen till det bättre!

Studentrepresentant ekonomisk-historiska institutionen

Vill du vara med och påverka din utbildning, ta del av roliga projekt och få en supermerit på ditt CV? Kolla hit! Sök studentrepresentant! Uppsalaekonomerna har en enorm bredd av evenmang, men föreningens huvudsyfte är att bevaka och utveckla utbildningen. Posten som stduentrepresentant handlar om att jobba med studiebevakning tillsamans med utbildningsutskottet samt planera, delta och genomföra roliga events. Din roll som studentrepresentant är otroligt viktig för dina klasskamrater och framtida ekonomistudenter, du kan göra stor påverkan och förändra utbildningen till det bättre!

RECCEVECKORNA

RECCEVECKORNA

EKONOMRUNDAN

EKONOMRUNDAN

VÅRBALEN

VÅRBALEN

JUBILEUMSBRUNCHEN

JUBILEUMSBRUNCHEN

MEDLEMSDAGEN

MEDLEMSDAGEN

Spontanansökan

Du kan även anmäla ditt intresse för att engagera dig genom att skicka in en spontanansökan genom att klicka här. En spontanansökan gör att du finns i vårt intresseregister om något utskott behöver tillsätta en post som inte ligger i våra tillsättningsperioder. Därav kan du kontaktas löpande av ett av våra utskott.

Om du har några frågor gällande vår spontanansökan kan du kontakta vår Vice Ordförande här nedan:

F.A.Q

Vem kan söka projekt?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad.

Hur går det till?

Under terminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Efter du skickat in din ansökan blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet.