Uppsalaekonomerna

We are Uppsalaekonomerna

Föreningen Uppsalaekonomerna är en ideell studentförening & studentkår för ekonomstudenter vid Uppsala universitet. Idag har föreningen över 4000 medlemmar varav cirka 350 är aktiva inom olika projekt. Detta gör föreningen till en av Uppsalas största studentföreningar och en av Sveriges största ekonomföreningar. 

0
members
0
active members
0
trustees

Kort om föreningen

Föreningens verksamhet är indelad i tre områden: studier, fritid & framtid fördelat över sju Committees och sex operativa & rådgivande organ.  För att tillgodose medlemmarna med både en unik studietid och framtid bedrivs viktig verksamhet av vår arbetsmarknadsmässa Kontaktdagarna, våra studieråd, & Uppsalaekonomerna Asset Management UEAM. Föreningens flera nätverk utgör en betydande funktion, dels Uppsalaekonomernas nätverk med fokus på feminism i näringslivet, VERA. För alla musikintresserade medlemmar har vi UE Jammar, ett forum där medlemmar kan mötas, spela tillsammans & framträda under föreningens många evenemang.

Uppsalaekonomernas föreningshus - Borgen

Borgen är Uppsalaekonomernas föreningshus & fungerar bland annat som kontor för de heltidsarvoderade samt som arbetsplatser för föreningens förtroendevalda & projektgrupper.

Men främst av allt är Borgen en mötesplats för föreningens medlemmar & som Uppsalaekonom är du alltid välkommen att plugga eller hänga här. Det serveras dessutom gratis kaffe, oavsett om du är här i flera timmar eller bara tar en bensträckare från Ekonomikum.

Borgen är det stora rosa huset i Ekonomikumparken på Kyrkogårdsgatan 2b. 

Hoppas vi ses!

Contact us

STYR4

För att kontakta oss kan du antingen kontakta någon i vår styrelse där bland annat våra heltidare ingår eller någon bland våra utskott och organ. Klicka på knapparna nedan för att leta reda på rätt person för ditt ärende. 

Documents

Nedan hittar ni våra olika styrdokument såsom Uppsalaekonomernas stadgar, verksamhetsplan, strategi, etc. Ni hittar även våra olika policys såsom Uppsalaekonomernas miljöpolicy och integritetspolicy samt alla protokoll från styrelsemöten, utskottsgruppsmöten och föreningsstämmor.

f.a.q

Om vår förening

How do I become a member and is it for free?

Becoming a member is completely free! All you have to do is register as a member with us at Uppsalastudent

What is included in my membership?

With us you will get:

  • Free membership
  • Participate in all our activities from corporate events, training sessions & gasquer
  • Complete your education & gain relevant work experience through the association's various projects
  • Get in touch with working life
  • Have fun & make friends for life

How do I get involved?

Varje månad lägger vi upp "Tillsättningsperioder" på vår Facebook sida. Där kan man söka en diverse olika projekt att engagera sig i, alltifrån Reccegasque och brännbollsturnering till företagsevenemang. Det krävs inga förkunskaper, du är alltid välkommen att söka till projekt eller delta på utskottsmöten! 

Man kan även söka Förtroendevald i föreningen och vilket innebär att man sitter på en post och har ansvar för ett verksamhetsområde inom Uppsalaekonomerna. Dessa poster tillsätts på föreningens Vår- och Höststämma.

Vad är en förtroendevald?

En förtroendevald är en person som valt att söka en post inom föreningen och därmed har ett ansvar för ett verksamhetsområde inom Uppsalaekonomerna. De arrangerar allt ifrån spännande företagsbesök och inspirerande föreläsningar till härliga resor och minnesgivande möten.

Vart hittar jag era olika evenemang?

Alla våra olika evenemang kommer alltid ut på vår Facebook sida först - håll utkik där. Vi har även en "Aktuellt i föreningen" sida där våra evenemang ständigt uppdateras. Alla medlemmar är välkomna att delta på våra evenemang. 

Är kaffet på Borgen gratis?

Jajjamensan, på Borgen - vår föreningslokal, har du alltid tillgång till gratis kaffe. Kom förbi i pluggpausen och ta dig en kopp, samt slå dig ner i sofforna och umgås med alla som är där. På Borgen är man alltid välkommen.