Borgen i kvällssolen

Borgen

Borgen är Uppsalaekonomernas föreningshus och fungerar både som kontor och arbetsplatser för föreningens förtroendevalda och projektgrupper och en mötesplats för föreningens medlemmar. Det är alltid gratis kaffe på Borgen och finns det platser lediga är det varmt välkommet att studera där.

I början av föreningens liv delades lokaler med FEKen, men flyttade till eget 1976. Detta blev början på den s.k. källar-eran som varade tre flyttar och arton år. 1994 gick så flyttlasset till KFUM-Borgen på Strandgatan där man lyckades knöla in både en soffa och en bergsprängare. Samma år slogs föreningens föregångare Upekon ihop med Internationella Ekonomföreningen och bildade Föreningen Uppsalaekonomerna. Det verkliga lyftet kom dock 1998 när föreningen bytte adress till lokalerna bredvid Ekonomikum. Namnet Borgen fick hänga kvar men allt annat förnyades och förbättrades. Närheten till Ekonomikum och lokalens storlek gjorde att verksamheten kunde expandera till helt nya nivåer.

I samband med att föreningen blev allt större och de gamla lokalerna blev för trånga och slitna var det i april 2006 dags för nästa flytt. Den nya Borgen är ett stort, rosa hus som ligger längre upp i Ekonomikumparken och den nya adressen skrivs Kyrkogårdsgatan 2b.

Välkommen in på en kaffe!