Borgen i kvällssolen

Borgen

Borgen är Uppsalaekonomernas föreningshus och fungerar bland annat som kontor för de heltidsarvoderade samt arbetsplatser för föreningens förtroendevalda och projektgrupper.

Men viktigast av allt är att Borgen är en allmän mötesplats för föreningens medlemmar och som Uppsalaekonom är du alltid välkommen att plugga eller hänga här! Det serveras dessutom gratis kaffe, oavsett om du är här i flera timmar eller bara tar en bensträckare från Ekonomikum!

I början av föreningens liv delades lokaler med FEKen, men flyttade till eget 1976. Detta blev början på den s.k. källar-eran som varade tre flyttar och arton år. 1994 gick så flyttlasset till KFUM-Borgen på Strandgatan där man lyckades knöla in både en soffa och en bergsprängare. Samma år slogs föreningens föregångare Upekon ihop med Internationella Ekonomföreningen och bildade Föreningen Uppsalaekonomerna. Det verkliga lyftet kom dock 1998 när föreningen bytte adress till lokalerna bredvid Ekonomikum. Namnet Borgen fick hänga kvar från tiden på Strandgatan men allt annat förnyades och förbättrades. Närheten till Ekonomikum och lokalens storlek gjorde att verksamheten kunde expandera till helt nya nivåer.

I samband med att föreningen blev allt större och de gamla lokalerna blev för trånga och slitna var det i april 2006 dags för nästa flytt. Den nya Borgen är ett stort, rosa hus som ligger längre upp i Ekonomikumparken och den nya adressen skrivs Kyrkogårdsgatan 2b.

Som medlem är du mer än välkommen att hänga, plugga eller dricka kaffe på Borgen!

Hoppas vi ses!