Art Director

Art Director för Reversen (1 post, 1 termin)

  • Art Director väljs av styrelsen på styrelsemöte varje termin. Om du vill får du gärna ta med dig max 3 arbetsprover till detta tillfälle.

Denna posten är just nu vakant inför den kommande terminen! Har du frågor eller vill söka? Tveka inte, maila valberedningen@uppsalaekonomerna.com

Vad innebär posten?

Som Art Director är man en del av Reversens redaktion och ansvarar för tidningens utseende – dess utformning, estetik och layout. I arbetet ingår även planering av tidningen och att arrangera utskottsmöten. Art Director är förutom detta en del av föreningens Utskottsgrupp (UG) och sitter med på UG-möten som hålls varannan vecka under terminerna.

Vem söker vi? Vem passar på posten?

Till posten som Art Director söker vi dig som är kreativ, uppfinnesrik och tycker om att jobba självständigt. Du bör även vara strukturerad i ditt arbete och ha ett intresse för grafisk illustration, utformning och marknadsföring. Du ska även ha ett intresse av att utveckla föreningen genom att driva utredningar och projekt i Utskottsgruppen.

Kvalifikationer:

Har möjlighet att ägna minst 15h/vecka åt posten

Har stor insikt i postens åtaganden

Har stort intresse för postens verksamhetsområde

Har grundläggande kunskaper inom grafisk design

Är ordinarie medlem i Uppsalaekonomerna

Har du fler frågor om posten? Tveka inte att höra av dig till sittande Art Director genom att maila ad@uppsalaekonomerna.com 

Intervju – Kani Hamasdi, Art Director VT19

Vad innebär det att vara AD för Reversen?

Art Director för Reversen innebär att du ansvarar för det estetiska uttrycket. Du designar tidningens layout från grunden och får bestämma  varenda liten detalj, alltifrån typsnitt till framsidan. Andra personer får självklart komma med förslag men jag har det slutgiltiga ordet om tidningens estetik.

Vad är det roligaste och det svåraste med din roll?

Det roligaste med rollen som Art Director är att själv få skapa tidningen från grunden och att få se slutprodukten ligga på Ekonomikum och Borgen för folk att läsa. Men den största utmaningen är att det är mitt egna ansvar att se till att allt blir som bra som möjligt, men skulle det vara något kan man alltid höra med redaktörerna. 

Varför ska man söka din roll? Varför ska man söka förtroendevald?

Gillar du grafisk design och vara kreativ är Art Director den bästa posten inom Uppsalaekonomerna som du kan söka! Att vara förtroendevald ger en nya erfarenheter, det är meriterande att ha på CV:t och ger en självklart massa härliga vänner. 

Vad är ditt bästa tips inför intervju alt. stämma?

Tro på dig själv! Läs på om din post, hör av dig till tidigare Art Director om du har några frågor och inför intervjun kan du komma med konkreta förslag på hur du skulle kunna förbättra Reversen. Posten som Art Director är kompetensbaserade vilket innebär att du inte kommer stå inför stämman men det är ändå bra att tänka igenom och vara förberedd inför intervjun.

Läs mer om…


Förtroendevald

De olika förtroendeposterna

Hur processen går till

Vakanta poster

Valberedningen

FAQ