Universitetshuset

Varför Uppsala?

Uppsala är Sveriges främsta studentstad och här får du uppleva ett studentliv utöver det vanliga. Många av våra medlemmar beskriver sin tid vid Uppsala universitet som en av de mest minnesvärda perioderna i deras liv. Dessutom är utbildningen i världsklass och ekonomprogrammet vid Uppsala universitet placerade sig 2014 högst av alla ekonomutbildningar i landet i URANKs ranking.

Utbildning

Uppsala universitet som helhet placerar sig ofta top 100 i olika rankinglistor av världens bästa universitet och ekonomiutbildningen har både 2013 och 2014 placerat sig högst upp på URANKs ranking. Vid Uppsala universitet kan du välja mellan huvudämnen i Företagsekonomi, Nationalekonomi, Statistik, Ekonomisk historia och Handelsrätt och över 2000 kurser som valbara ämnen.

För blivande masterstudenter kan företagsekonomiska institutionen erbjuda masterprogram i högsta toppklass och utöver det kan du även läsa program i nationalekonomi och statistik. Närheten till Stockholm gör att många företag rekryterar från Uppsala och dessa masterprogram.

Studentliv

Uppsala har ett unikt studentliv och brukar benämnas som Sveriges bästa studentstad. Med traditioner som gasquer, Valborg, baler och mycket mycket mer är det inte ovanligt att I Uppsala se cyklister i frack eller långklänning och inte heller sällsynt att många utekvällar slutar i en studentkorridor. Studentlivet i Uppsala kretsar kring de 13 nationerna och de otaliga studentföreningar som verkar i staden. Nationerna erbjuder ett stort utbud av restaurangverksamhet, pubar, idrottsaktiviteter, körer och nattklubbar. Föreningarna kan erbjuda studiesociala aktiviteter, idrott, studiehjälp och gasquer. Uppsalas studentliv går egentligen inte att beskriva – kom och upplev det själv!

Nationer och Kuratorskonventet (KK)

Här kan man skapa ett konto för att bli medlem på nation och för information om KK:s gästkort. https://uppsalastudent.com/

Tradition

Uppsala universitet grundades år 1477 vilket gör det till Nordens äldsta universitet. Trots att många år har passerat andas staden fortfarande tradition och många kända vetenskapsmän har studerat på universitetet. Vad sägs om Anders Celsius, Carl von Linné, August Strindberg, Karin Boye, Dag Hammarskjöld, Marcus Wallenberg Sr., Anna Lindh, Anders Borg, Nyamko Sabuni och Niklas Zennström för att nämna några? Ta chansen att gå i deras fotspår!