Sök Förtroendevald VT18

Lite mer än en månad in på terminen, höstkylan är här och plugget är i full rullning. Men en riktig ljusstrimma är att ansökan till förtroendevaldposterna öppnat! Skicka in din ansökan för en chans att få engagera dig i vår. Vi söker dig som är driven, vill påverka och är intresserad av att bli förtroendevald. Onsdagen den 15 november är det dags för höstens föreningsstämma där nya förtroendevalda ska väljas.

Till vårterminen 2018 söker vi nu följande poster:

Styrelseledamot (4 platser, 2 terminer)

Art Director (1 plats, 1 termin)

Projektledare Kontaktdagarna (1 plats, 2 terminer)

Vice projektledare Kontaktdagarna (1 plats, 2 terminer)

IT-ansvarig (1 plats, 1 termin)

Vice ordförande i Eventutskottet(1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Finansutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Idrottsutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Internationella utskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Näringslivsutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Marknadsföringsgruppen (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Utbildningsutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice Skattmästare (1 plats, 2 terminer)

Redaktör Reversen (1 plats, 2 terminer)

Intendent (1 plats, 1 termin)

Sekreterare (1 plats, 1 termin)

Valberedningsledamot (2 platser, 1 termin)

Observera att vice ordförande i utskotten per automatik blir ordförande i utskottet andra terminen.

Viktiga datum:

Sista datum för ansökan: Måndag 20 oktober 23.59

Stämman: Onsdag 15 november

Ansökan

Du skickar in din ansökan genom att fylla i formuläret som du hittar om du klickar på fliken ”Engagera dig” och sedan trycker på ”Förtroendevald

Där fyller du i namn, vilken termin du läser, berättar kort om dig själv, eventuellt tidigare engagemang i föreningen samt en kortare motivering till varför du söker den posten du gör.

Vad händer sedan?

När du har skickat in din ansökan till oss kommer vi att kalla samtliga sökande till en personlig intervju. Sedan får du under ca 30 minuter svara på frågor från oss och chansen att presentera dig själv. Baserat på intervjuerna kommer vi sedan att nominera de kandidater vi finner lämpliga till stämman. De nominerade offentliggörs genom kallelsen till stämman som kommer ut senast den 5 november. Kallelsen publiceras på Föreningen Uppsalaekonomernas hemsida samt anslås på Borgen och Ekonomikum.

Även om du inte blir nominerad har du fortfarande chans att ställa upp på stämman. Anmälan måste då ske senast 10 dagar innan stämman till föreningens Ordförande. Skulle du som icke-nominerad välja att ställa upp på stämman kommer valberedningen att ge en kort motivering till varför du inte blev nominerad, denna motivering kommer du som sökande att få ta del av innan den presenteras på stämman.

Anonymitet

Hela valprocessen omfattas av anonymitet. Valberedningen har även tystnadsplikt rörande samtliga delar av processen. Detta innebär till exempel att du själv väljer om du vill vara öppen med din ansökan – valberedningen kommer endast offentliggöra de kandidater som ställer upp på stämman. Vidare omfattar tystnadsplikten även allt som sägs under intervjun.

Information om posterna

Är du intresserad, men vill veta mer om någon/några av posterna? Klicka HÄR – där kan du läsa allt från arbetsbeskrivningar för varje post till vilka kvalifikationer och personliga egenskaper vi i valberedningen tittar efter. Tveka inte heller att höra av dig direkt till de som sitter på posten/posterna idag, deras kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Har du frågor om ansökan, valprocessen eller frågor om att vara förtroendevald? Kontakta då oss i valberedningen på valberedningen@uppsalaekonomerna.com. Tveka inte att ställa frågor, stora som små – vi finns här för dig!