Projekt

Varje år anordnar Uppsalaekonomerna flertalet grundläggande utbildningar, ca 20 fester, 35 sittningar, event tillsammans med ett hundratal företag och mycket mer. Vi har en modevisning, en seglingstävling, fyra idrottsturneringar, sju idrottsträningar i veckan och vi ger också våra medlemmar möjligheten att åka på 27 utlandsresor. Detta arbete görs huvudsakligen i projektform av våra ca 400 aktiva medlemmar och självklart vill vi att just du ska vara en av dem så att föreningen kan fortsätta att utvecklas med hjälp av dina kunskaper, perspektiv och idéer.

Som engagerad i ett projekt inom Uppsalaekonomerna får du, liksom om du är aktiv i Reversen, Nätverksledare för VERA eller en del av Marknadsföringsgruppen, Kontaktdagarnas projektgrupp eller UEAM, en meriterande erfarenhet på CV:t, en inbjudan till föreningens omtyckta tackfester och vänner för livet!

12239181_948541631881751_443621499563851572_o12244618_946263958776185_7248603443397954449_o

Vad finns att söka?

 

UE Jammar

UE jammar är ett projekt inom Uppsalaekonomerna alla som är intresserade av musik får mötas upp för att spela musik tillsammans.

UE Jammar är föreningens grupp för alla som är intresserade av musik. Gruppen ses en gång i veckan för att jamma tillsammans på Borgen under avslappnade former. Jammen är öppna för alla som vill, för såväl dig som spelat piano sedan barnsben som dig som sjunger skönsång i duschen. UE Jammar spelar på flertalet av Uppsalaekonomernas tillställningar, ett alltid uppskattat inslag bland våra medlemmar.

Som projektledare för UE Jammar samordnar du alla träffar, men även planerar och strukturerar upp förfrågningar om för spelningar internt inom föreningen.

Medlemmar som söks:
2 projektledare

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för UE Jammar, klicka här!

 

Alumnimiddagen

Finansutskottet

Alumnimiddagen är ett projekt där medlemmar i Uppsalaekonomerna under avslappnade former får träffa och nätverka med intressanta och framgångsrika alumner över en middag på en nation. Som projektmedlem har du själv möjlighet att forma eventet genom att bjuda in de alumner som du tror tillför störst värde samtidigt som att du själv får möjligheten att knyta många nya kontakter under tiden. Till Alumnimiddagen i år så söker vi två projektledare som tillsammans ansvarar för att bjuda in alumner samt att anordna middagen!

Medlemmar som söks:
2 projektledare

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Alumnimiddagen, klicka här!

 

London Banking Week

Finansutskottet

Finansutskottets allra största projekt London Banking Week söker nu en projektgrupp för 2019 års upplaga av projektet. London Banking Week är en unik och fantastiskt givande möjlighet för dig som är intresserad av finansbranschen samt vill ta dig an ett projekt som innefattar ett stort ansvar. Under en vecka i London besöker ett 20-tal studenter banker och andra finansrelaterade företag. Resan vänder sig till de som är intresserade av att göra en internationell karriär inom finanssektorn. Tidigare år har bl.a. Goldman Sachs, Credite Suisse, Deutsche Bank samt BNP Paribas besökts och resan går normalt sett av stapeln första veckan i oktober. Vi söker dig som har en önskan att ta dig an ett lärorikt projekt där du som en del av projektgruppen får bära ett stort ansvar. Du ska ha ett genuint intresse för finans och banking samt ha en vilja att skapa värde åt föreningen. London Banking Week är ett projekt som kräver struktur, god kommunikationsförmåga samt ett starkt driv. Det ger dig lärdomar värda att bära med sig till framtida arbetsprocesser.

Vi söker just nu 3 projektmedlemmar varav:
1 Projektmedlem med företagsansvar.
Som projektmedlem med företagsansvar har du det primära ansvaret för kontakten med de företag vi kommer att besöka i London och även de företag som kommer att sponsra resan.

1 Projektmedlem med deltagaransvar.
Som projektmedlem med deltagaransvar kommer du att ha det primära ansvaret för rekrytering av deltagare inför resan och att förmedla information och kontakt med deltagarna som sedan väljs ut att följa med.

1 Projektmedlem med marknadsföringsansvar
Som projektmedlem med marknadsföringsansvar kommer du att vara primärt ansvarig för all marknadsföring av projektet. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av marknadsföring, men du är gärna kreativ och nytänkande.

Medlemmar som söks:
3 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för London Banking Week, klicka här!

 

Valentines Party

Eventutskottet

Uppsalaekonomernas Valentine’s Party är tillägnat kärleken! Vi söker 4 personer som vill vara med och driva den mest kärleksfulla av temafester! Tillsammans kommer projektgruppen att planera festen från grunden och sköta allt från nationskontakt till budget, dekorationer och mycket mer! Vi söker även kreativa projektmedlemmar som vill utveckla Valentine’s Party och ta den till nästa nivå. Detta är ett perfekt projekt för dig som är sugen på att testa på att engagera sig inom Eventutskottet och föreningen. Minst en person i projektgruppen kommer få rollen som nykter kontaktperson under eventet.

Medlemmar som söks:
4 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Valentines Party, klicka här!

 

Uppsalaekonomernas medlemsdag
(Namnbyte kommer)

Eventutskottet

Uppsalaekonomernas Medlemsdag är ett helt nytt event, som har mening att tacka Uppsalaekonomer för deras engagemang och deltagande. Projektledare och projektmedlemmar för detta event, kommer tillsammans med utskottet att få forma ett helt nytt event tillsammans. Tanken är att ha en dags- samt kvällsaktivitet som utformas efter få riktlinjer och projektgruppen och utskottets tycke och tankar Som projektledare har man övergripande ansvar för projektgruppen men även över projektets budget. Perfekt projekt för dig med lite erfarenhet av event. Minst en person i projektgruppen kommer få rollen som nykter kontaktperson under eventet.

Medlemmar som söks:
2 projektledare
4 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Uppsalaekonomernas Medlemsdag,
klicka här!

 

Uppsalaekonomernas vårbal 2019

Eventutskottet

Vårbalen är ett av utskottets största och mest utmanande projekt, men är även en av de mest uppskattade och eftertraktade tillställningar vi arrangerar inom eventutskottet.
Uppsalaekonomernas vårbal speglas av stjärnglans och kommer återigen äga rum på Uppsala Slott. Vi söker en erfaren, driven och kreativ projektgrupp som har en förkärlek till planering, organisering och utmaningar. I projektet ingår alltifrån budget, lokal/nationskontakt, catering, ordna underhållning och dekoration mm. Känns det rätt? Sök! Minst en person i
projektgruppen kommer få rollen som nykter kontaktperson under eventet.

Medlemmar som söks:
2 projektledare
4 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Vårbalen 2019, klicka här!

 

Reccegasquen VT19

Eventutskottet

Vi söker nu en glad, driven och kreativ projektgrupp som ska se till att Reccegasquen VT19 går till historien! Tillsammans kommer projektgruppen att sköta all nationskontakt, budget, dekorationer och mycket mer! Reccegasquen är en sittning som kommer att gå av stapeln i slutet av februari och deltagarantalet brukar ligga runt 300 sittandes. Perfekt projekt för er som är sugna på att testa projekt inom event och föreningen. Minst en person i projektgruppen kommer få rollen som nykter kontaktperson under eventet.

Medlemmar som söks:
1 projektledare
3 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Reccegasquen VT19, klicka här!

 

 

 

The EY Experience

Näringslivsutskottet

The EY Experience är ett mångsidigt evenemang med ett flertal komponenter. Evenemanget består av en lunchföreläsning med efterföljande case och workshop samt en mer avslappnad kväll i form av sittning på nation här i Uppsala. Som projektmedlem får du en unik möjlighet att inom ett och samma evenemang prova på att styra flera olika projekt samt möjlighet att umgås med representanter från EY samt studiekamrater.

Medlemmar som söks:
1 projektledare
2 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för The EY Experience, klicka här!

 

EY – Strike Your Future

Näringslivsutskottet

Strike Your Future är ett genomgående avslappnat och socialt event som anordnas i samarbete med EY. Under den här helkvällen kommer du att få möjlighet att på tu man hand prata med representanter från EY samtidigt som ni möter varandra på bowlingbanan. Kvällen avslutats med en sittning på nation.

Vi söker två projektmedlemmar som vill vara med och göra ett kul, meriterande och lärorikt event! Detta är ett ypperligt tillfälle för att få jobba med alla delar av föreningen samt knyta kontakter inom näringslivet.

Medlemmar som söks:
2 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Strike Your Future, klicka här!

 

Företagsevent med Grant Thornton

Näringslivsutskottet

I början av februari bjuder Grant Thornton in till en helkväll på sitt kontor i S:t Pers Gallerian här i Uppsala. Under kvällen kommer studenter få chansen att lära sig mer om företagets olika avdelningar och om det dagliga arbetet genom olika aktiviteter. Kvällen avslutas med en middag tillsammans med representanter från Grant Thornton, en unik möjlighet att knyta nya kontakter och på tu man hand få reda på mer om företaget.

Vi söker en projektmedlem som vill vara med och göra detta till en kväll som såväl studenter som företagsrepresentanter sent kommer att glömma.

Medlemmar som söks:
1 projektmedlem

För att skicka in din ansökan till projektgruppen för Företagsevent med Grant Thornton,
klicka här!

 

VERA 

Utbildningsutskottet

Vill du vara med och påverka jämställheten i näringlivet? Då är VERA något för dig! VERA är Uppsalaekonomernas nätverk med fokus på feminism i näringlivet. Har du bra ideér, driv och ett stort intresse för både näringsliv och jämställdhet kommer VERA passa dig som handen i handsken. Som del av projektgruppen kommer du att tillsammans med den andra nätverksledaren att anordna olika typer av event under terminen för att främja feminsim i näringslivet. Syftet med VERA är att sammanföra nya, som gamla studenter för att motivera samt inspirera varandra till att utveckla sig själva och sitt kontaktnät i professionella sammanhang. Som nätverksledare har man fria händer hur syftet ska uppnås med stöd och
inspiration från tidigare projektgrupp samt utskottsordföranden.

Medlemmar som söks:
2 nätverksledare

För att skicka in din ansökan till VERA, klicka här!

 

Hållbarhetsgruppen

Genom att anordna företagsbesök, workshops och föreläsningar jobbar hållbarhetsgruppen för att utbilda, intressera och inspirera studenter till ett mer hållbart samhälle. Om just du är hållbarhetsintresserad får du inte tveka att söka till hållbarhetsgruppen!

Hållbarhetsgruppen söker dig som har ett stort intresse för ämnet och vill vara med och påverka synen på hållbarhet inom vår förening samt kan påverka utbildningen på Uppsala universitet. I rollen som projektmedlem i hållbarhetsgruppen jobbar du tillsammans med övriga projektmedlemmar för att tillsammans anordna just de engagemang ni väljer, som förhoppningsvis öppnar upp ögonen för deltagarna samt skapar intresse kring hållbarhet.

Medlemmar som söks:
1 projektledare
3 projektmedlemmar

För att skicka in din ansökan till Hållbarhetsgruppen, klicka här!

 

Casegruppen

Om du är intresserad av att tillsammans med dina vänner lösa praktiska problem och utöka dina kunskaper inför arbetslivet, är casegruppen det bästa möjliga projektet för dig! Det huvudsakliga syftet med projektet är att utbilda studenter kring caselösningar, och hur du vill göra detta är helt upp till dig och de övriga projektmedlemmarna. Du som projektledare för casegruppen HT18 kommer bland annat planera och organisera alla casemöten, samt självklart använda de case just du tycker är intressanta och lärorika! Casegruppen är en perfekt möjlighet för dig om du vill få en känsla av hur man i arbetslivet löser aktuella problem samt att det är en mycket god merit att ha på CV:t i framtiden. För mer frågor kring projektet och ansökan, hör av dig till ordf.utbildningsutskottet@uppsalaekonomerna.com

Medlemmar som söks:
1 projektledare

För att skicka in din ansökan till Casegruppen, klicka här!

 

Marknadsföringsgruppen

Gillar du marknadsföring, grafisk design och att vara kreativ? Då är Marknadsföringsgruppen någonting för dig! Vi tillsätter nu nya MG som ska driva Uppsalaekonomernas marknadsföring framåt under vårterminen. Nedan presenteras de tre olika rollerna som finns inom MG.

Grafiker
MGs grafiker är de som gör allt grafiskt inom föreningen, t.ex. loggor, omslagsbilder och affischer. Du behöver inte kunna redigeringsprogrammen sedan tidigare, det viktiga är att du har en känsla för färg och form!

Filmskapare
MGs filmskapare tar fram filmer inför vissa event för att skapa extra hype, eller gör filmer efter större event för att förmedla hur fantastiskt det var. För att var filmskapare i MG behöver man inte vara ett proffs, det viktigaste är att man har ett intresse för att lära sig! Kan man inte programmen så får man lära sig det.

Fotograf
MGs fotografer är de som förevigar föreningens event i bildform, och är på plats på gasquer, idrottsevent, företagsbesök och liknande. Fotograferna ansvarar för att fotografera eventen och att redigera bilderna efteråt. För att vara fotograf behöver man inte var proffs, känslan och viljan att lära sig är det viktiga!

För att skicka in din ansökan till Marknadsföringsgruppen, klicka här!

 

13320765_1060359037366676_1332216570333051890_o12095086_935980439804537_5129025483562843196_o

Vem kan söka?

Alla kan söka! Det finns både projekt som inte kräver några som helst förkunskaper eller tidigare erfarenheter – likväl som det finns projekt, eller roller inom projekt, som är utvecklande även för dig som har lite kött på benen. På samma sätt finns det projekt som löper över ett helt år likväl som sådana som bara tar någon månad. Det finns alltså projekt som passar perfekt för dig, oavsett mängd tid du vill lägga ner samt vad för typ av projekt du är sugen på.

 

10448706_10152828058286868_872590001563037372_o11039822_10152828056031868_6805255255559736281_o

 

Hur går det till?

Under höstterminen kommer det finnas ett antal veckolånga perioder då det finns chans att söka till våra projekt; så kallade tillsättningsperioder. I de allra flesta fall ansöker du genom att fylla i ett kortare webbformulär. Ett tips är att fylla i detta så utförligt du kan. Hur processen fortgår efter detta beror på vilket projekt och vilket utskott det är, men oftast blir du kallad till en intervju med utskottsordföranden och får sedan besked inom några dagar. Blir du antagen får du, och dina projektgruppsmedlemmar, ett uppstartsmöte och lite utbildningar – sen är det bara att köra igång!

905747_951974044871843_6175157037687143_o11050131_844077455661503_6865065039311702566_o

 

Hur får jag reda på mer?

Hugg tag i vilken förtroendevald som helst och be dem berätta mer! Eller släng iväg ett mail, gå på ett utskottsmöte eller sväng förbi Borgen och ät din lunch. Det kan också vara roligt att prata med andra aktiva projektmedlemmar för att få veta mer om hur det är att göra projekt inom Uppsalaekonomerna i allmänhet. När det gäller detaljer kring ett specifikt projekt eller utskott så är det bäst att vända sig direkt till någon av utskottsordföranden. Kontaktuppgifter till dessa, samt mer information om utskotten och dess projekt, hittar du via Verksamhets-taggarna nedan.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig och önskar dig all lycka med din ansökan!