Kontaktdagarna flyttas!

Under de senaste åren har ett långt och gediget utredningsarbete inom Uppsalaekonomerna granskat vilken tidpunkt på året som är optimal för Kontaktdagarna att arrangeras. Olika faktorer har bollats fram och tillbaka, och nu har vi beslutat att flytta Kontaktdagarna från Januari till mitten av November!

Detta kommer gynna studenterna då mässan hamnar mitt i terminen istället för precis i början, samtidigt som fler rekryteringsperioder hos företag kommer fångas in. Vi är helt övertygade om att detta kommer leda till en ännu mer välbesökt och bättre mässa!

”Ett historiskt beslut! Kontaktdagarna sammanför studenter med arbetsgivare, där vi alltid jobbar med att optimera förutsättningarna. Vi såg från företagens återkoppling att utvecklingspotential fanns i schemaläggningen, och har under en längre tid fört diskussioner. Flytten till lämpligare datum är vi övertygande stärker projektet på sikt, men självklart finns det en spänning och nervositet över att förändra ett gammalt och välkänt koncept!”- Fredrik Geijer Haegström, Vice ordförande med näringslivsansvar.

Detta innebär att Kontaktdagarna i övergångsperioden 2018 kommer arrangeras både i Januari och November. Två separata projektgrupper kommer att jobba med respektive mässa och kommer då under en period att jobba parallellt. Viktigt att poängtera är att vi kommer att satsa lika mycket på de två mässorna som vi gjort för samtliga upplagor av mässan. Med andra ord, 2018 blir Kontaktdagarnas år!”