Sök förtroendevald till extrastämman!

Nu finns för dig som medlem ytterligare en möjlighet att involvera dig i vår fantastiska förening. Till extrastämman finns just nu 6 vakanta poster till vårterminens förtroendevaldaskara. Vi vill ha dig som är driven, ambitiös,  och intresserad av att engagera dig i föreningen. Till extrastämman har du en möjlighet att söka till posterna som Vice ordförande i Finansutskottet, Vice ordförande i Näringslivsutskottet, Vice ordförande i Utbildningsutskottet, Intendent, Redaktör Reversen samt Valberedningsledamot.

Vi söker just nu kandidater till följande vakanta poster till vårterminen 2018:

Vice ordförande i Finansutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Näringslivsutskottet (1 plats, 2 terminer)

Vice ordförande i Utbildningsutskottet (1 plats, 2 terminer)

Intendent (1 plats, 1 termin)

Valberedningsledamot (1 plats, 1 termin)

Redaktör Reversen (1 plats, 2 terminer)

Observera att vice ordförande i utskotten per automatik blir ordförande i utskottet andra terminen.

Viktiga datum:

Sista datum för ansökan: Onsdag 22 november 23.59

Ansökan

Du skickar in din ansökan genom att fylla i formuläret som du hittar om du klickar på fliken ”Engagera dig” och sedan trycker på ”Förtroendevald

Där fyller du i namn, vilken termin du läser, berättar kort om dig själv, eventuellt tidigare engagemang i föreningen samt en kortare motivering till varför du söker den posten du gör.

Vad händer sedan?

När du har skickat in din ansökan till oss kommer vi att kalla samtliga sökande till en personlig intervju. Sedan får du under ca 30 minuter svara på frågor från oss och chansen att presentera dig själv. Baserat på intervjuerna kommer vi sedan att nominera de kandidater vi finner lämpliga till stämman. Kallelsen publiceras på Föreningen Uppsalaekonomernas hemsida samt anslås på Borgen och Ekonomikum.

Anonymitet

Hela valprocessen omfattas av anonymitet. Valberedningen har även tystnadsplikt rörande samtliga delar av processen. Detta innebär till exempel att du själv väljer om du vill vara öppen med din ansökan – valberedningen kommer endast offentliggöra de kandidater som ställer upp på stämman. Vidare omfattar tystnadsplikten även allt som sägs under intervjun.

Information om posterna

Är du intresserad, men vill veta mer om någon/några av posterna? Klicka HÄR – där kan du läsa allt från arbetsbeskrivningar för varje post till vilka kvalifikationer och personliga egenskaper vi i valberedningen tittar efter. Tveka inte heller att höra av dig direkt till de som sitter på posten/posterna idag, deras kontaktuppgifter hittar du HÄR.

Har du frågor om ansökan, valprocessen eller frågor om att vara förtroendevald? Kontakta då oss i valberedningen på valberedningen@uppsalaekonomerna.com. Tveka inte att ställa frågor, stora som små – vi finns här för dig!