Ansökan till förtroendevalsposterna är nu öppen!

Snön ligger fint på marken och terminen är fortfarande ung, men redan nu blickar vi framåt för äntligen har ansökningsperioden inför vårstämman 2018 öppnat! Onsdagen den 18 april kommer höstens förtroendevaldaskara att väljas in i föreningen och vi söker nu dig som är driven, vill fortsätta utveckla Uppsalaekonomerna och uppleva en tid fylld av engagemang, föreningsarbete och stark gemenskap! Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Till höstterminen 2018 söker vi nu följande poster:
Ordförande
Vice Ordförande
Vice Ordförande med utbildningsansvar
Vice Ordförande med näringslivsansvar
Sekreterare
Vice Skattmästare
Ordförande och Vice Ordförande i Välkomstutskottet
Vice Ordförande i Eventutskottet
Vice Ordförande i Näringslivsutskottet
Vice Ordförande i Finansutskottet
Vice Ordförande i Internationella Utskottet
Vice Ordförande i Utbildningsutskottet
Vice Ordförande i Marknadsföringsgruppen
Vice Ordförande i Valberedningen och Valberedningsledamot
Intendent
IT
Redaktör Reversen
Art Director
Medlem i Näringslivsgruppen (Ansökan öppen 6-20 april)

Observera att vice ordförande i utskotten per automatik blir ordförande i utskottet andra terminen.

De flesta av förtroendevalsposterna utses på vårstämman, med undantag för IT-ansvarig, Art director för Reversen och medlemmarna i Näringslivsgruppen som utses av styrelsen genom en separat process.

Viktiga datum
Sista datum för ansökan: Måndag 19 mars kl. 23:59
Sista datum för ansökan till Näringslivsgruppen: 20 april kl. 23:59
Vårstämma: Tisdag 17 och Onsdag 18 april 2018

Ansökan
Du skickar in din ansökan genom att fylla i formuläret HÄR. Där fyller du i namn, vilken termin du läser, berättar kort om dig själv, eventuellt tidigare engagemang i föreningen samt en kortare motivering till varför du söker den posten du gör.

Notera kraven om att vara ordinarie medlem i Uppsalaekonomerna för att få söka.

Vad händer sedan?
När du har skickat in din ansökan kommer vi att kalla samtliga sökande till en personlig intervju där du under ca 30 minuter får svara på frågor och ta chansen att presentera dig själv. Baserat på intervjuerna kommer vi i valberedningen sedan nominera de kandidater vi finner lämpliga till stämman, vilka offentliggörs via kallelsen till stämman som kommer ut senast den 4e april. Kallelsen publiceras på Föreningen Uppsalaekonomernas hemsida samt anslås på Borgen och Ekonomikum.

Viktigt att veta är att även om du inte blir nominerad så har du fortfarande möjlighet att ställa upp på stämman. Anmälan måste då ske senast 10 dagar innan stämman till föreningens Ordförande. Skulle du som icke-nominerad välja att ställa upp på stämman kommer valberedningen att ge en kort motivering till varför du inte blev nominerad, denna motivering kommer du som sökande att få ta del av innan den presenteras på stämman.

Anonymitet
Hela valprocessen omfattas av anonymitet. Valberedningen har tystnadsplikt rörande samtliga delar av processen. Detta innebär till exempel att du själv väljer om du vill vara öppen med din ansökan – valberedningen kommer endast offentliggöra de kandidater som ställer upp på stämman. Vidare omfattar tystnadsplikten även allt som sägs under intervjun.

Information om posterna och ansökningsprocessen
Vill du veta mer om de posterna – alltifrån de olika arbetsbeskrivningar för varje post till vilka kvalifikationer och personliga egenskaper som vi i valberedningen tittar efter – klicka HÄR! Du kan även höra av dig direkt till de som sitter på posten/posterna idag!

Har du frågor om ansökan, valprocessen eller frågor om att vara förtroendevald? Kontakta då oss i valberedningen på valberedningen@uppsalaekonomerna.com. Vi finns här för dig och inga frågor är för små!

Stort lycka till med din ansökan – vi ser fram emot att träffa dig!

Varma hälsningar,

Lisa, Jessica och Louise, Valberedningen